Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īrijā par spēļu rezultātu ietekmēšanu uz gadu diskvalificē Latvijas vārtsargu Labutu

Īrijas Futbola asociācija (FAI) par spēļu rezultātu ietekmēšanu uz gadu diskvalificējusi divus futbolistus, kuru vidū ir arī Latvijas vārtsargs Igors Labuts, kurš savulaik pārstāvējis ne tikai Latvijas jaunatnes izlases, bet arī skandalozus Latvijas un ārzemju klubus, vēsta īru mediji.

Kā vēstīts, maijā FAI un policija par iespējamu spēles rezultāta ietekmēšanu uzsāka izmeklēšanu pret Latvijas vārtsarga Labuta un aizsarga Kirila Grigorova pārstāvēto Īrijas pēc spēka otrās līgas komandu Atlonas Town.

Aizdomīgajā duelī, kurā laukumā bija abi Latvijas futbolisti, Atlonas vienība zaudēja ar rezultātu 1:3, desmit minūtes pirms pamatlaika beigām nonākot mazākumā un kompensācijas laikā ielaižot trešos vārtus.

Pēc spēles totalizatoru likmju monitoringa kompānija Federbet pauda publiskas aizdomas par Īrijas pēc spēka otrās līgas spēli ar Atlonas komandas līdzdalību. Tikmēr FAI saņēma ziņojumu no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) par to, ka Atlonas komandas spēlē konstatētas aizdomīgas likmju svārstības.

Pēc informācijas saņemšanas FAI uzsāka izmeklēšanu, turklāt UEFA ziņojuma kopija tikusi nosūtīta Īrijas policijai. Tāpat FAI sazinājās ar abiem klubiem un veica noklausīšanās procedūras, kurās piedalījās Atlonas vienības futbolisti, treneri un amatpersonas.

FAI lēmusi, ka Labuts un rumāņu futbolists Dragošs Sfrijans vainojami futbola reputācijas graušanā, spēļu rezultātu ietekmēšanā un likmju izdarīšanā. Abiem futbolistiem piespriesta 12 mēnešu diskvalifikācija.

Tikmēr futbolistu pārstāvētais klubs paziņojis, ka pieņemtais lēmums ir pretrunā ar tiem pierādījumiem, kuri tika ievākto noklausīšanā laikā. Klubs aizstāvēs savus spēlētājus un palīdzēs tiem apelācijas procesā.

Tāpat arī Īrijas Profesionālo futbolistu asociācija (PFAI) ir spēlētāju pusē, paužot, ka lēmums ir pieņemts, balstoties uz nepietiekamiem pierādījumiem.

Iepriekš Labuts bijis vainots arī plašā spēļu sarunāšanas skandālā Portugālē. Jūlijā vācu laikraksts ziņoja, ka Labuts piedalījies 17 aizdomīgās spēlēs.

Arī Latvijā izplatīta spēļu sarunāšanas sērga. Jūnija beigās vispirms Babīte/Dinamo komanda pēc sešām aizdomīgām spēlēm tika izslēgta no SynotTip Latvijas virslīgas čempionāta, bet nedaudz vēlāk sekoja Latvijas futbola čempionāta otrās līgas komandas Salaspils un Dobeles Sirius izslēgšanas, jo pastāv aizdomas, ka arī tās negodīgi centušās ietekmēt spēļu rezultātus.

Lai cīnītos pret rezultātu sarunāšanu sportā, Latvijā tika mainīta likumdošana, ieviešot kriminālatbildību par šādiem pārkāpumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi