Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jūlijā Rīgā risināsies bērnu futbola turnīrs ar 4300 dalībnieku piedalīšanos

Jūlijā Rīgā risināsies plašs bērnu futbola turnīrs "Riga Cup", kurā plānota 4300 jauno futbolistu piedalīšanās. Pasākuma organizatori - futbola klubs JFK "Olimps", kas sadarbojas ar FK "Skonto" un Latvijas Futbola federāciju, cer, ka vienu futbola laukumu izdosies izveidot arī pie Brīvības pieminekļa laukumā līdz "Laimas" pulkstenim.

Plānots, ka turnīrā spēlēs astoņu līdz 17 gadu veci futbolisti no 24 valstīm, tostarp tik eksotiskām kā Kongo, Gvatemala, Ekvadora un citām. Uz Rīgu piekritušas braukt divas Brazīlijas kluba "Sao Paulo" bērnu komandas.

"Riga Cup" notiks no 6. līdz 10.jūlijam, tajā varētu piedalīties 250 komandu. Organizatori plāno, ka no visas pasaules jaunajiem futbolistiem līdzi varētu atbraukt līdz 7000 līdzjutēju, kas pārsvarā būtu bērnu vecāki.

Organizatoru pārstāvis soms Marko Roka piektdien žurnālistiem sacīja, ka lielākā problēma ir atbilstošu futbola laukumu skaits Rīgā, kāpēc vairāk par 250 komandām Latvijas galvaspilsēta nevar uzņemt. Līdzīgā jauniešu futbola festivālā Helsinkos, kura organizēšanā arī piedalās Roka, startējot līdz 800 komandām.

"Galvenā sacensību norises vieta būs "Ķeizarmeža" sporta komplekss, kur būs pieejami desmit futbola laukumi. Taču izmantosim arī citus stadionus, un, lai pievērstu lielāku sabiedrības uzmanību, ceram divus laukumus izveidot arī Rīgas centrā," pastāstīja viens no organizatoriem, piebilstot, ka ideāla vieta būtu laukums pie Brīvības pieminekļa.

Pagaidām gan organizatori vēl nespēja atbildēt, vai tur tiešām viņiem ļautu izveidot futbolam atbilstošu laukumu, tāpēc aicināja žurnālistus ieteikt arī kādu citu vietu pilsētas centrā, kur varētu spēlēt futbolu.

"Riga Cup" ģenerālsponsore ir Rīgas dome. Turnīra organizatoriskās izmaksas varētu būt no 700 000 līdz pat vienam miljonam eiro (500 000 līdz 700 000 latu), taču summa un pēc tam arī dalībnieku skaits būs atkarīgs no tā, cik daudz izdosies piesaistīt sponsorus.

Olimpiskajā sporta centrā mākslīgajā futbola laukumā no piektdienas risinās "Riga Cup" ziemas turnīrs U-12 vecuma grupas komandām. Tajā piedalās astoņas vienības, arī Anglijas "Tottenham" un Itālijas "Atalanta".

Latviju pārstāv "Liepājas metalurga" un "Skonto" bērnu komandas. Startē arī divas Somijas un pa vienai Lietuvas un Igaunijas komandai. Ziemas turnīra atklāšanā piedalījās arī Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi