Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Konfederāciju kauss: Brazīlijas un Itālijas futbola izlases jau pusfinālā

Brazīlijā notiekošā Konfederāciju kausa izcīņas futbolā otrās uzvaras apakšgrupas turnīrā izcīnījušas Brazīlijas un Itālijas valstsvienības, līdz ar to nodrošinot vietas pusfinālā. Gan Brazīlija, gan Itālija cīnās A apakšgrupā. 

Brazīļi apakšgrupas otrās kārtas duelī spēkojās ar Meksikas valstsvienību. Kopš mača sākuma ilgi nebija jāgaida līdz vārtu guvumam - jau devītajā minūtē izcēlās Brazīlijas jaunā zvaigzne Neimars, kurš nesen pievienojās Spānijas komandai "Barcelona". Zīmīgi, ka šie brazīļu talanta kontā bija jau 13 vārti pēdējās 15 spēlēs. 

Cīņas turpinājumā Meksika centās atspēlēties, taču vārtus gūt tā arī neizdevās. 

Mača galarezultātu uzstādīja uz maiņu uznākušais Žu, kurš kompensācijas laikā panāca 2:0 Brazīlijas izlases labā. Arī iepriekšējā spēlē pret Japānu Žu guva vārtus dueļa kompensācijas laikā. 

Šī Brazīlijas valstsvienībai bija vien trešā uzvara no pirmajām astoņām spēlēm kopš Luiša Felipes Skolari atgriešanās galvenā trenera amatā. 

Krietni spraigāka cīņa otrā A apakšgrupas spēlē padevās Itālijas un Meksikas valstsvienībām, kas noslēdzās ar rezultātu 4:3 (1:2) par labu 2006.gada pasaules čempioniem itāļiem. 

Līdz spēles 33.minūtei japāņi bija pamanījušies izvirzīties vadībā ar 2:0, kad precīzi bija Keisuke Honda un Šindzi Kagava, taču 41.minūtē itālis Daniēle de Rosi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. 

Otrais puslaiks Japānai sākās pagalam neveiksmīgi. Vispirms 50.minūtē Atsuto Učida raidīja bumbu savos vārtos, bet pāris minūtes vēlāk japāņi neveiksmīgi nospēlēja ar roku savā soda laukumā, kā rezultātā itālim Mario Balotelli radās iespēja izpildīt 11 metru soda sitienu, ko viņš arī realizēja. 

Tomēr Japāna nepadevās un 69.minūtē izlīdzinājumu (3:3) panāca Šindzi Okazaki. Taču pēdējais vārds piederēja Itālijai - 86.minūtē precīzs bija Sebastjans Džiovinko, nodrošinot sevis pārstāvētajai valstsvienībai uzvaru ar rezultātu 4:3. 

Pateicoties uzvarām, Brazīlija un Itālija izcīnījušas divus panākumus tikpat spēlēs un jau nodrošinājušas vietu Konfederāciju kausa pusfinālā. 

Konfederāciju kauss jau ierasti notiek gadu pirms Pasaules kausa finālturnīra. 2014.gada Pasaules kausa izcīņa no nākamā gada 12.jūnija līdz 13.jūlijam risināsies Brazīlijā. 

Konfederāciju kausa izcīņa notiks sešās Brazīlijas pilsētās, bet Pasaules kausa finālturnīra spēles tiks aizvadītas 12 valsts pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi