Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Latvijas futbola čempione Spartaks tiek pie trešā galvenā trenera sezonā

Latvijas čempione futbolā un pašreizējā SynotTip virslīgas līdere Jūrmalas Spartaks trešdien galvenā trenera amatā apstiprināja lietuviešu speciālistu Valdu Urbonu, tiekot pie trešā stūresvīra šajā sezonā.

Urbons, kurš trīs reizes atzīts par Lietuvas labāko treneri, amatā nomainīs slovāku speciālistu Jozefu Vukušiču, kurš ar Spartaku nostrādāja nepilnus divus mēnešus.

Spartakam šobrīd ir neveiksmju josla, jo pēdējos divos virslīgas mačos šis klubs zaudējis, attiecīgi ar 0:3 atzīstot Ventspils, bet sestdien ar 0:1 arī RFS pārākumu. Urbons pie komandas stūres varēs debitēt jau trešdien, jo jūrmalnieki plkst.19 Skonto stadionā Latvijas kausa pusfināla spēlē tiksies ar Riga vienību.

Urbons karjeras laikā strādājis ar Viļņas Vetra, Kaunas, Panevēžas Ekranas un Trakai komandām. Lielākos panākumus viņš guvis ar Ekranas vienību, piecas reizes triumfējot Lietuvas čempionātā.

Par valsts labāko treneri viņš tika atzīts 2008., 2011. un 2012.gadā.

Darbā ar Spartaku Urbonam palīdzēs Toms Ražanausks.

Tikmēr līdzšinējais treneru kolektīvs, kurā Vukušičam palīdzēja Ivans Lapšanskis un Mihals Lacens, no amata atbrīvots.

Sezonu Spartaks sāka poļa Mareka Zuba vadībā, taču jūlijā viņš pārcēlās uz Baltkrievijas futbola klubu Soļigorskas Šahtjor, galvenā trenera amatā nomainot Oļegu Kubarevu, kurš pērn aizveda Spartaku līdz Latvijas čempiones titulam.

Zuba vadībā Spartaks cienījami nospēlēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā, taču divu spēļu summā ar 1:2 zaudēja spēcīgajai Kazahstānas komandai Astana.

Šobrīd virslīgas kopvērtējuma tabulā, sešas kārtas pirms sezonas beigām Spartakam ir 34 punkti 18 mačos, bet ar 30 punktiem seko Liepāja/Mogo un Riga, kurām ir par vienu spēli vairāk. Tikmēr ceturtajā pozīcijā ar 29 punktiem ir RFS vienība, kurai līdzīgi kā līderei ir 18 mači, bet pie 28 punktiem tikuši Ventspils futbolisti. Vēl Jelgavai ir 18 punkti, bet Metta/LU guvusi 11 punktus.

Aizvadītajā sezonā Spartaks pirmo reizi kļuva par valsts čempioni, šosezon debitējot UEFA Čempionu līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi