Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijas futbola izlase noslīd uz visu laiku zemāko vietu FIFA rangā

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā, kas publicēts trešdien, zaudējusi vēl 24 vietas un tagad ieņem dalītu 118.pozīciju. Latvijas izlases rēķinā šobrīd ir 284 punkti. Tikpat punktu ir arī Etiopijai. Jāizceļ, ka šī Latvijai ir visu laiku zemākā vieta FIFA rangā.

Vēl augustā Latvijas izlase ieņēma 70.vietu, kas tai bija augstākā FIFA rangā kopš šīgada janvāra.

Pagājušajā mēnesī Latvijas izlase aizvadīja divus 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačus, kuros ar rezultātu 1:2 savā laukumā zaudēja Grieķijai un ar 1:4 izbraukumā piekāpās Bosnijai un Hercegovinai.

14 pozīcijas rangā zaudējusi Igaunijas izlase, atkrītot uz 69.vietu, bet Lietuvas valstsvienība pakāpusies par sešām pozīcijām un tagad ieņem 110.vietu. Lietuvas antirekords FIFA rangā ir 118.vieta, kas tika sasniegts 2004.gada septembrī.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas

Pirmo vietu pasaules rangā saglabājusi 2010.gada Pasaules kausa izcīņā un nu jau pēdējos divos Eiropas čempionātos uzvarējusī Spānija, otrajā vietā joprojām atrodas Vācija, bet uz trešo pozīciju pakāpusies Portugāle. Uz ceturto vietu pakāpusies Argentīna, bet Anglija zaudējusi divas pozīcijas un šobrīd ieņem piekto vietu.

Uz sesto vietu pakāpusies Nīderlande, kas apsteigusi Urugvaju un šāgada Eiropas čempionāta finālisti Itāliju, bet devītā tagad ir Kolumbija, kurai izdevies kāpums par 13 vietām. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz Grieķija, kas pakāpusies par vienu pozīciju.

Tikmēr par trim vietām uz 48.pozīciju atkāpusies Slovākija, kas 12.oktobrī būs Latvijas nākamā pretiniece 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijā. Savukārt vēl viena šī mēneša pretiniece Lihtenšteina zaudējusi sešas vietas un šobrīd ieņem 155.pozīciju.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts 7.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi