Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lēmums par Pātelainena nākotni tiks pieņemts 18.decembrī

Lēmums par Latvijas futbola izlases galvenā trenera posteni tiks pieņemts 18.decembrī, pavēstījusi Latvijas Futbola federācija (LFF).

Otrdien valdes sēdē tika uzklausīts pašreizējā Latvijas valstsvienības galvenā trenera Miksu Pātelainena analīze par paveikto UEFA Nāciju līgā un tika nolemts, ka balsojums par to, kurš vadīs izlasi nākamajos gados, notiks nākamajā valdes sēdē.

Pātelainens valdes sēdē pauda apņemšanos turpināt vadīt valstsvienību, ja valde viņam šo godu uzticēs. Somu speciālists savā uzstāšanās laikā arī prezentēja jaunatnes attīstības programmas vadlīnijas par to, ko nepieciešams ieviest, mainīt un uzlabot Latvijas futbolā kopumā, lai pēc gadiem izlasē nonāktu spēcīgāki futbolisti.

LFF valde pēc trenera uzklausīšanas uzticēja organizācijas prezidentam Kasparam Gorkšam risināt valstsvienības galvenā trenera jautājumu, vienojoties, ka līdz 18.decembrim valdei jābūt visai nepieciešamajai informācijai, lai šo jautājumu jau izsvērtu varētu virzīt uz balsošanu.

Vēl valdes sēdē tika diskutēts par iespējamo pirmās līgas formātu 2019.gada Latvijas čempionāta ietvaros, neizslēdzot, ka šim turnīram varētu pievienoties Virslīgas klubu U-21 komandas, tādējādi nākamajā gadā vairs nerīkojot atsevišķu virslīgas dublieru turnīru.

Lai izrunātu iespējamos variantus un tālāk virzītu noteiktu pozīciju, Gorkšs trešdien Rīgā tiksies ar šā gada pirmās līgas čempionāta dalībniekiem.

Nākamā valdes sēde notiks 18. decembrī. Tās dienas kārtībā būs jautājums par valstsvienības galveno treneri, kā arī LFF 2019.gada budžetu.

Jau ziņots, ka Latvijas futbolisti UEFA Nāciju līgas D divīzijas grupā palika trešajā vietā. Latvija sešās spēlēs četras reizes nospēlēja neizšķirti un cieta divus zaudējumus.

Pirms turnīra sākuma ar Pātelainenu tika noslēgta vienošanās līdz decembrim. Ja Latvijas izlase savā apakšgrupā iegūtu pirmo vietu, līgums tiktu automātiski pagarināts līdz 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām.

Savukārt Latvijas futbola valstsvienība 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļuvusi G grupā ar Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Maķedonijas izlasēm, izvairoties no vairākiem futbola grandiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi