Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas Karosta futbolisti pirmo reizi vēsturē spēlēs Latvijas kausa futbolā pusfinālā

Viensviens Latvijas kausa futbolā pirmā ceturtdaļfināla spēle starp divām otrās līgas komandām Liepājas Karosta un Rīgas Caramba pamatlaikā noslēdzās neizšķirti 1:1 (1:0), tomēr pēc spēles sitienos pārāki bija liepājnieki, tādējādi pirmo reizi kvalificēdamies šī turnīra pusfinālam.

Vārtus Caramba rindās guva Māris Savinovs, bet pretinieku rindās precīzs bija Sandis Vārpiņš.

Abas komandas pirmo puslaiku aizvadīja aktīvi uzbrūkot pretinieku vārtiem. Lielāka iniciatīva piederēja Caramba, kas nedaudz biežāk apdraudēja pretinieku vārtus, tomēr pirms došanās atpūtā, pirmos vārtus mačā guva Vārpiņš, kurš precīzi sita 44.minūtē, izvirzot Liepājas Karosta komandu vadībā. Arī otrajā puslaikā vienības nekautrējās spēlēt aktīvi, kas "Caramba" vienībai arī deva augļus, jo Savinovs 73.minūtē ar spēcīgu sitienu rezultātu izlīdzināja. Atlikušās minūtes komandas aizvadīja piesardzīgāk, tomēr pie pēdējās iespējas pamatlaikā nonāca "Caramba", kurai bija iespēja izveidot vārtu gūšanas situāciju pēc brīvsitiena izspēles. Centrējums soda laukumā padevās gana precīzs, tomēr izdarītais sitiens no tuvas distances bija neprecīzs, līdz ar to abas komandas maču turpināja papildlaikā.

95. minūtē Rolands Vagančuks izkārtoja sev labu sitiena pozīciju, taču bumba trāpīja pa aizsargu un izlidoja autā. Arī izpildītais stūra sitiens nenesa izmaiņas rezultātā. Vienu minūti līdz pirmā puslaika beigām Karosta izpildīja tālsitienu, kas tikai nedaudz lidoja garām pretinieku vārtiem. Piecas minūtes līdz otrā papildlaika beigām Karosta veica pēdējo bīstamo uzbrukumu, tomēr tas bija neveiksmīgs un maču nācās turpināt pēc spēles soda sitienos. Tajos lieliski darbojās liepājnieku vārtsargs Raivo Varažinskis, kurš spēja atvairīt jau pirmo pretinieku sitienu, taču brīdi vēlāk tika atsists vēl viens un vietu pusfinālā nopelnīja kurzemnieki.

Ceturtdaļfināla spēles paredzēts aizvadīt līdz 22.augustam. Atsevišķa izloze pēc tam notiks, nosakot arī pusfināla spēļu pārus.

Tikmēr kausa īpašniece un valsts čempione Riga tiksies ar komanda.lv pirmās līgas komandu Tukums 2000/TSS, kas pirms tam astotdaļfinālā negaidīti izslēdza vicečempioni "Ventspils". Pārējos abos pāros tikmēr spēkosies "Optibet" Latvijas virslīgas komandas - Liepāja pret RFS un Daugavpils pret Jelgavu.

Latvijas kausa futbolā fināls šogad notiks 26.oktobrī Jelgavā. Titula cīņa notiks Zemgales Olimpiskā centra stadionā. Iepriekšējo un vienīgo reizi Latvijas kausa fināls tur notika 2014.gadā, kad mājiniece Jelgava pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Skonto.

Pērn par Latvijas kausa čempioni pirmo reizi vēsturē kļuva Riga vienība, kas finālspēlē tikai pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Ventspili.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 37 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 11 dažādas vienības.

Turnīra titulētākā komanda ir vairs neeksistējošā Skonto, kas no 1992. līdz 2012.gadam turnīrā triumfēja astoņas reizes.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tika iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tika noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi