Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. jūlijs
Valters, Renārs, Regnārs

Mesi pēc Copa America turpinās pārstāvēt Argentīnas izlasi; di Marija karjeru noslēgs

Argentīnas futbola izlases lielākā zvaigzne Lionels Mesi pēc Dienvidamerikas čempionāta jeb Copa America turnīra, kas pašlaik norisinās ASV, turpinās pārstāvēt valstsvienību, kamēr Anhels di Marija paziņojis, ka finālspēle šajās sacensībās viņam būs pēdējā izlases kreklā.

Jau vēstīts, ka pašreizējā čempione Argentīna otrdien "Copa America" pusfinālā ar 2:0 (1:0) pārspēja Kanādas izlasi un sasniedza turnīra finālu, kas norisināsies 14.jūlijā.

37 gadus vecais Mesi laukumā bija visu maču un pats guva uzvaras vārtus, kas viņam bija jau 109.precīzais sitiens izlases rindās, kamēr 36 gadus vecais uzbrucējs di Marija spēlēja līdz maiņai 78.minūtē.

"Kā jau esmu teicis iepriekš, plānoju turpināt spēlēt izlasē," pēc mača sacīja Mesi. "Es turpinu dzīvot dienu no dienas, nedomājot par to, kas būs nākotnē. Man ir 37 gadi, un tikai Dievs zina, kad būs mana pēdējā spēle.”

Astoņkārtējais "Ballon d’Or" ieguvējs Mesi 2016.gadā pēc nerealizētā pēcspēles sitiena "Copa America" fināla zaudējumā Čīlei paziņoja, ka noslēdz karjeru izlasē, tomēr pēc nepilniem diviem mēnešiem pārdomāja un atgriezās valstsvienībā. Kopš tā laika viņš aizvadījis 73 mačus, guvis 54 vārtus un palīdzējis valstsvienībai triumfēt 2021.gada "Copa America" un 2022.gada Pasaules kausa izcīņā.

Mesi šobrīd izlasē aizvadījis 186 mačus un guvis 109 vārtus, šajā rādītājā atpaliekot vien no portugāļa Krištianu Ronaldu, kurš valstsvienības kreklā guvis 130 vārtus.

Tikmēr 144 spēles aizvadījušais un 31 vārtus guvušais di Maria, kurš guva uzvaras vārtus "Copa America" finālā pret Brazīliju 2021.gadā, karjeru izlasē noslēgs pēc finālmača pret Urugvaju vai Kolumbiju.

"Šī būs mana pēdējā cīņa. Nav vairs teikt, ko nebūtu teicis jau iepriekš," par gaidāmo maču finālā sacīja di Marija. "Tā būs mana pēdējā spēle. Vēlos pateikties visiem argentīniešiem un visai manai futbolistu paaudzei, kas ļāvusi man izcīnīt tik daudz trofeju."

Savukārt Argentīnas izlases galvenais treneris Lionels Skaloni izteicis cerību, ka di Marija vēl pārdomās un paliks valstsvienības rindās.

"Neliesim tagad asaras un neieslīgsim melanholijā," sacīja Skaloni. "Ļausim viņam spēlēt un raudzīsim, vai varam pārliecināt palikt ar mums."

Dienvidamerikas čempionāts jeb "Copa America" šogad tiek rīkots 14 ASV pilsētās un norisināsies līdz 14.jūlijam. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku.

Pirms trim gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi