Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - FIFA atsauc draudus diskvalificēt Polijas futbola valstsvienību

Starptautiskā futbola federācija (FIFA) atsaukusi diskvalifikācijas draudus Polijas futbola valstsvienībai pēc tam, kad šīs valsts valdība un no pienākumu pildīšanas atstādinātā futbola federācijas vadība panākušas izlīgumu. “Mēs esam saņēmuši vēstules un dokumentus par to, ka starp pusēm ir panākta vienošanās. Ja tā rīt tiks īstenota, mēs būsim apmierināti un nekādas sankcijas nepiemērosim,” paziņojis FIFA prezidents Zeps Blaters.Līdz ar to Polijas futbola valstsvienība varēs aizvadīt paredzētās Pasaules kausa izcīņas atlases spēles 11.oktobrī pret Čehiju un 15.oktobrī pret Slovākiju.

Eiropas futbola savienības UEFA prezidenta Mišela Platinī pārstāvis Viljams Gailārds norādījis, ka pēc panāktās vienošanās vairs nepastāv tiešs apdraudējums 2012.gada Eiropas čempionāta rīkošanai. “Tomēr ir zudusi liela daļa uzticības, un mēs uzmanīgāk vērosim, kā tiek izpildītas mūsu vienošanās detaļas,” piebilda Gailārds.

Atbilstoši panāktajam kompromisa plānam, Polijas valdība ar otrdienu atstādina no pienākumu pildīšanas ar arbitrāžas tiesas starpniecību iecelto futbola federācijas administratoru, un tiek nekavējoties izveidota neatkarīga vēlēšanu komisija ar UEFA un FIFA pārstāvju piedalīšanos, kas pārraudzīs oktobra beigās paredzētās jaunas federācijas vadības vēlēšanas.

Jau ziņots, ka Polijas valdība nebija atjaunojusi valsts futbola federācijas darbību līdz Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) noteiktajam termiņam plkst.12.00 pēc Viduseiropas laika. Tomēr FIFA paziņojums nozīmē, ka starptautiskajā federācijā ir apmierināti ar sarunu rezultātiem.

Pirms nedēļas Polijas arbitrāžas tiesa pēc sporta ministra Miroslava Drževicka prasības apturēja Polijas futbola federācijas padomes darbību un tās pienākumu izpildei iecēla administratoru. Tas ticis darīts, padomes locekļus turot aizdomās par saistību ar korupciju. FIFA iebilda pret šo lēmumu, kas ir pretrunā ar tās statūtiem.

(papildināta ar UEFA komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

xcxcxc

UEFA: Polija ir uz Euro-2012 zaudēšanas robežas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi