Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc sagrāves un rasistiskiem incidentiem pieprasa Bulgārijas futbola vadības atkāpšanos

Bulgārijas valdība pēc futbola izlases pirmdien piedzīvotā zaudējuma Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Angliju, sazinājusies ar Bulgārijas Futbola federācijas (BFU) prezidentu Borislavu Mihailovu, lūdzot viņa atkāpšanos sakarā ar rasismu incidentiem mača laikā.

Ar oficiālu paziņojumu klajā nāca Sporta ministrs Karsens Kralevs. 

Bulgārija pirmdienas spēlē zaudēja ar 0:6, bet fanus šāds rezultāts neapmierināja, tāpēc tribīnēs bija dzirdami rasistiski apvainojumi, kā arī daži no atbalstītājiem demonstrējuši nacistisko sveicienu.

Kralevs paziņoja, ka Bulgārijas valdība plāno apturēt finansiālo un cita veidu atbalstu BFU, kamēr tās prezidenta amatā būs Mihailovs. Aicinājumu atkāpties izplatījis pats premjerministrs Bojko Borisovs, kurš zināms kā liels futbola fans.

Pirmdienas spēle Sofijas stadionā noritēja pie tikai daļēji piepildītām tribīnēm, jo jau iepriekš Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) sodīja Bulgārijas izlasi par rasisma pārkāpumiem jūnija spēlēs pret Kosovas un Čehijas izlasēm.

Bulgārijas izlase 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā septiņās spēlēs trīs reizes spēkojusies neizšķirti, pārējos dueļos piedzīvojot neveiksmes. Šāds sniegums Bulgārijai ļāvis iegūt trīs punktus un pēdējo, piekto vietu A apakšgrupā.

Līdere ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Anglija, tālāk ar 12 seko Čehija, Kosovai ir par punktu mazāk, bet Melnkalne septiņos mačos iekrājusi trīs punktus, atrodoties ceturtajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi