Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pertija kļuvis par futbola kluba Liepāja galveno treneri

Gruzīnu speciālists Tamazs Pertija kļuvis par Liepājas futbola komandas galveno treneri, otrdien pavēstīja klubs.

Nākamajā sezonā Pertijas palīgi būs Mareks Zuntners un vārtsargu treneris Viktors Spole, kuri komandā strādāja jau iepriekš.

Kā vēsta klubs, Liepāja šobrīd jau aktīvi strādā pie sastāva komplektācijas, bet spēlētāji sāks gatavoties sezonai jaunā trenera vadībā 20.decembrī, kad visi atgriezīsies no atvaļinājuma.

Pašlaik 41 gadu vecais Pertija spēlētāja karjeras laikā pārstāvēja Gruzijas, Moldovas, Baltkrievijas un Latvijas klubus, bet visu trenera karjeru pavadījis Latvijā. Trenera gaitas Pertija sāka Daugavpilī, bet kopš 2011.gada strādāja Skonto sistēmā - vispirms Olimpā, bet kopš 2013.gada Skonto galvenajā komandā. Lai arī šī trenera vadībā skontieši demonstrēja kvalitatīvu sniegumu un tika uzskatīti par čempionāta galvenajiem favorītiem, trīs gadus pēc kārtas komanda Latvijas virslīgā ierindojās otrajā vietā. Ieilgušo finansiālo problēmu dēļ šosezon Skonto nesaņēma licenci dalībai virslīgā.

Kā pagājušajā nedēļā vēstīja portāls liepajniekiem.lv, Pertija pēdējā laikā bija regulārs viesis gan Liepājas izbraukuma spēlēs, gan mājas mačos, turklāt par to, ka tieši šis speciālists pārņems Liepājas grožus, jau ilgāku laiku liecinājuši neoficiāli, bet droši avoti. Vēl drošāks avots vēstīja, ka Pertija jau bija ticies ar Liepājas komandas spēlētājiem.

Vēl būdams Skonto galvenais treneris, gruzīnu speciālists daudzkārt publiski veltījis komplimentus Liepājai un tās nu jau bijušajam galvenajam trenerim Viktoram Dobrecovam par 2015.gada Latvijas čempionu demonstrētā futbola kvalitāti.

Tiesa, šogad februārī Ziemas kausa izcīņas mačā Pertija saplūcās ar savu nākamo kolēģi Zuntneru, taču abi speciālisti pēc tam izlīga.

Liepāja pērn savā otrajā sezonā triumfēja čempionātā, bet šo sezonu noslēdza vien ceturtajā pozīcijā, no čempiones Jūrmalas Spartaka atpaliekot par 16 punktiem. Šīs sezonas virslīgas čempionāta ceturtajā aplī Kurzemes klubs nopelnīja vien sešus punktus.

LETA jau vēstīja, ka iepriekšējais Liepājas galvenais treneris Dobrecovs pēc šīs sezonas pēdējā mača pavēstīja, ka atstāj amatu.

Dobrecovs kā spēlētājs kļuva par Latvijas futbola čempionāta visu laiku rezultatīvāko spēlētāju, bet Liepājas komandu viņš vadīja kopš tās izveidošanas 2014.gada sākumā. Šī viņam bija pirmā pieredze galvenā trenera amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Regbija klubs Livonia apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba Livonia visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latv...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi