Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Platinī: 24 komandas Eiropas čempionāta finālturnīrā nav par daudz

Pēdējam Eiropas čempionāta finālturnīram, kurā piedalās 16 komandas, tuvojoties beigām, saasinās diskusijas par to, vai un ko Euro iegūs, palielinot dalībnieču skaitu līdz 24 valstsvienībām. Eiropas vidusmēra komandu spēlētāji un līdzjutēji par nākamā EČ jaunieviesumu ir priecīgi, bet futbola lielvalstu atbalstītāji izmaiņās saskata vairāk negatīvā.

UEFA prezidents Mišels Platinī sarunā ar Eurosport paudis optimistisku viedokli. «24 komandas ir normāli. Astoņas labas komandas papildinās turnīru. Par finālturnīra dalībnieču kvalitāti nav pamata šaubīties.»

Pastāv bažas, ka ar komandu skaita palielināšanu futbols kļūs mazāk baudāms, jo vairums vidusmēra komandu dos priekšroku aizsardzības futbolam. Līdzjutēji visā Eiropā nebeidz vien priecāties par to, ka pēc 22 aizvadītiem mačiem Euro 2012 grupu turnīrā vēl nav bijis spēles bez vārtu guvumiem. «Mēs varam pievienot vēl astoņas labas komandas un saglabāt tādu pašu rezultativitāti,» uzskata Platinī.

Taču jādomā, ka spēcīgākie argumenti izmaiņu ieviešanai ir finansiālie apsvērumi. Pirmkārt, sponsori ir ieinteresēti reklamēties lielākā tirgū. Otrkārt, būtu vairāk spēļu. Šogad to ir 31, bet 2016. gadā Francijā būs 51. Treškārt, vairāk spēļu noslogos jaunuzbūvētos stadionus un ļaus izvirzīt augstākas prasības rīkotājvalstu infrastruktūras uzlabojumiem. «Kā lai pieprasa, piemēram, Ļvovai, kurā notiek tikai trīs spēles, uzbūvēt lidostu un lielāku stadionu?» problēmu norādīja Platinī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi