Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Premjerlīgas spēlēm pieteiktais vārtsargs Putniņš cer arī doties laukumā šādā līmenī

Latvijas jaunais futbola vārtsargs Elvijs Putniņš, kurš šosezon tika pieteikts vairākām Anglijas premjerlīgas spēlēm, saprot, ka pagaidām tādam līmenim vēl nav gatavs, tomēr nākotnē vēlas arī tikt laukumā Eiropas spēcīgākajā čempionātā.

Putniņam jau vairākus gadus ir līgums ar Londonas Queens Park Rangers (QPR) komandu, kas pirms šīs sezonas iekļuva premjerlīgā. Viņš pirms sezonas bija tikai vienības ceturtais vārtsargs, bet vairāku citu komandas vārtsargu savainojumu dēļ latvietis gada izskaņā tika pieteikts trijām QPR spēlēm.

Latvijas vārtsargs sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja, ka QPR komandas galvenais treneris Nīls Varnoks ar viņu nav rēķinājies jau pirms šīs sezonas, tomēr atteicies pārtraukt līgumu. Šī iemesla dēļ Putniņš ilgāku laiku uzskatīja, ka Varnoks piebremzējis viņa turpmāko karjeru.

20 gadus vecais Putniņš, kurš tobrīd spēlēja Latvijas pirmās līgas komandā Auda, uz QPR komandu pārgāja 2008.gada septembrī un šajā laikā bija pieteikts dažām galvenās komandas cīņām. Pirms šīs sezonas Putniņš piekrita lauzt līgumu ar QPR komandu, tomēr beigās tas netika izdarīts un Latvijas vārtsargu izīrēja Anglijas sestajā spēcīgākajā līgā - Conference South - spēlējošajai amatieru komandai Boreham Wood.

"Pagājušās sezonas beigās man bija sarunas ar QPR komandas vārtsargu treneri un viņš izskaidroja, kāda ir situācija. Viņš teica, ka galvenais treneris gaidāmajā sezonā ar mani nerēķinās, tāpēc atliekot divas iespējas - es palieku komandā vai tieku atbrīvots," sarunā ar aģentūru LETA Putniņš atcerējās pagājušās vasaras notikumus. "Pats zināju, ka QPR man vairs nākotnes nav, tāpēc izvēlējos tikt atlaists, tomēr viņi nez kāpēc tomēr līgumu nepārtrauca."

"No vienas puses, Varnoks, iespējams, sabojāja manu nākotni, nepārtraucot līgumu, bet, no otras puses, es nebūtu ieguvis iespēju pasēdēt uz beņķīša premjerlīgā," teica Putniņš, atklājot, ka vasarā viņam bijis piedāvājums pāriet uz kādu Anglijas trešās līgas - League One - komandu. "Iespējams, janvārī mainīšu komandu. Pašlaik nezinu, uz kurieni tieši, bet noteikti nedošos uz amatieru komandu, jo ar Boreham Wood man bija tikai īres līgums. Savukārt līgums ar QPR man ir līdz sezonas beigām."

Kā atzina Putniņš, Varnoks, nepārtraucot līgumu, esot "mazliet iesaldējis" viņa karjeru.

"QPR komandas galvenajam trenerim nepatīk jaunie vārtsargi, precīzāk - viņš tādiem neuzticas un ir maza iespēja, ka tieši pie šī trenera es varētu debitēt premjerlīgā," teica Putniņš.

Kā ziņots, jau iepriekš trauma kājas trauma bija QPR vārtsargam Braienam Mērfijam, bet novembra izskaņā savainojumu guva arī Padijs Kenijs un komandā palika tikai pieredzējušais čehs Radeks Černijs, kurš pirms tam šosezon nebija aizvadījis nevienu spēli. QPR vēlējās ar ārkārtas līgumu komandai piesaistīt kādu citu vārtsargu, tomēr premjerlīgas vadība atgādināja, ka Londonas klubam ir arī ceturtais vārtsargs, Putniņš, un tā citus vārtsargus līdz janvārim nevar pieteikt.

Līdz ar to QPR no īres līguma atsauca Putniņu, kurš kā Černija rezervists laukumā devās nākamajās trijās premjerlīgas spēlēs.

"Trenējos ar galveno komandu, bet ar galveno treneri tā arī neparunāju," notikušo atcerējās Putniņš. "Vienīgi no vārtsargu trenera biju dzirdējis, ka Varnoks ar mani nerēķinās, kas arī ir pašsaprotami, jo pats jūtu, ka vēl neesmu īsti gatavs premjerlīgas futbolam."

"Pēc uzzināšanas, ka tikšu izsaukts uz QPR, man pašam tam negribējās ticēt," atzina vārtsargs. "Pirmajā premjerlīgas spēlē sajūtas bija dažādas. No vienas puses, biju uztraucies, jo atrados vienas sarkanās kartītes vai savainojuma attālumā no debijas premjerlīgā, bet, no otras puses, biju ļoti priecīgs, jo ne katram 20 gadus vecam vārtsargam ir nācies sēdēt uz beņķīša premjerlīgā."

"Man tā bija brīnišķīga un vērtīga pieredze, bet nākotnē vēlos arī uzspēlēt premjerlīgā," uzsvēra vārtsargs. "Mani mērķi ir dažādi, bet pagaidām nevēlos par tiem skaļi runāt. Cenšos sasniegt iecerēto un neskatīties atpakaļ."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi