Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Pret Grieķiju Latvijas futbola izlase cīnīsies par uzvaru

Džokera lomu spēlē pret Grieķiju 1999.gada jūnijā toreizējā Latvijas izlases galvenā trenera Revaza Dzodzuašvili kavā nospēlēja Māris Verpakovskis, kurš debijas spēlē teju ar pirmo pieskārienu bumbai raidīja to vārtos, liekot uzvaras pamatus. "Džokers vienmēr ir laba lieta, tomēr toreiz par mačā varoni ar lielo burtu kļuva mūsu vārtsargs Aleksandrs Koliņko, kurš likvidēja daudz bīstamu momentu, 11 m soda sitienu ieskaitot.

Arī šoreiz mums ļoti derētu tāds varonis. Ja vajadzēs, Andris Vaņins šādai lomai ir gatavs, jo šobrīd ir labā kondīcijā, ko pierādīja arī Tiraspolē," valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs neviļus liek noprast, ka arī trešdienas mača Latvijas izlases galvenā rūpe būs aizsardzība, cerot uz bīstamiem pretuzbrukumiem. Spēle ar Grieķiju Skonto stadionā sāksies plkst.21.15.

Latvijas izlase pirms mača ar 2004.gada Eiropas čempioniem, grupas favorītiem un līderiem ir ietinusies nelielā noslēpumu plīvurā. Tika pamainīti treniņu laiki, līdz ar to arī neviena slepena acs tos nevarēja aplūkot.

"No Moldovas, par laimi, esam atgriezušies bez dzīvā spēka zaudējumiem un visi turpina gatavoties mačam ar Grieķiju," priekškaru uz izlasi Starkovs tomēr mazliet pavēra. "Noskaņojums ir pacilāts un tas uzlabo atmosfēru treniņos. Vai šeit spēle būs grūtāka, to varēs pateikt tikai pēc mača. Grieķi ir mūsu grupas favorīti, taču arī ar viņiem var spēlēt. Viņiem nepatīk cieša segšana, nepatīk spēlēt bez bumbas. Mums ir jāprot izmantot viņu vājās vietas. Ceru, ka palīdzēs arī tribīņu atbalsts, jo savās mājās mūsu fani nevienam neļauj sevi pārspēt."

Nav pat grūti prognozēt, ka trešdienas mačā būs tāds pats sākumsastāvs kā pret Moldovu — uzvarētāji sastāvu nemaina. Ja nav force majeure. Bažas uz brīdi bija par Denisu Kačanovu, kurš dažas minūtes pirmas mača beigām atstāja laukumu Tiraspolē. "To maču varēju arī pabeigt, bet labāk lai tad, kad pretinieki uzbruku, laukumā ir spēlētājs, kas var cīnīties ar maksimālu atdevi. Tagad viss ir kārtībā, un esmu gatavs spēlei."

Otrdien izlase 20 spēlētāju sastāvā devās uz Jūrmalu, kur viesnīcas Lielupe un tās apkaimes meža klusumā turpinās gatavoties spēlei. Pēc otrdienas treniņa uz tribīnēm pārcēlās Pāvels Surņins, Pāvels Koļcovs un Andrejs Butriks. Jau visai droši var prognozēt, ka pieteikumā netiks arī vārtsags Deniss Romanovs. Toties par vietu tajā vēl cer pacīnīties Aleksejs Višņakovs, kurš pēc traumas sadziedēšanas ir atgriezies izlases "asinsritē".

"To spēli es nekad neaizmirsīšu, tāpēc spēles ar Grieķiju man vienmēr būs īpašas," Mārim Verpakovskim 1999.gada jūnijs joprojām ir kā vakardiena. "Deviņpadsmit gados debitēt izlasē un iesit golu Atēnās — tā bija kolosāla sajūta. Pēc Moldovas tā arī ir lieliska — trīs punkti jau ir un vajag vēl. Labs sākums ir ļoti svarīgs. Grieķiem ir ļoti laba komanda, taču arī viņi nav neuzvarami. Viņi noteikti gribēs pārņemt iniciatīvu laukuma vidū, daudz kontrolēt bumbu. Uzbrucējiem palīgā iet aizsargi, līdz ar to radot mums labas pretuzbrukumu iespējas. Izdevības mums noteikti būs, un būs ļoti svarīgi, lai tās izdodas realizēt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Latvijas izlases iespējamais sākumsastāvs:

Vaņins, Ķļava, Stepanovs, Gorkšs, Kačanovs, Perepļotkins, Astafjevs, Laizāns, Soloņicins, Verpakovskis, Karlsons.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi