Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

RFS futbolisti pēcspēles sitienu sērijā nodrošina vietu UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā

Latvijas čempionvienība futbolā RFS ceturtdien Nikosijā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas "play off" kārtā pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja divu spēļu summā un nodrošināja vietu pamatturnīrā, kļūstot par otro Latvijas klubu, kas spēlēs Eiropas līgā.

Atbildes spēlē RFS pamatlaikā viesos ar 1:2 (1:0) zaudēja Kipras klubam Nikosijas APOEL, divu maču summā rezultātam kļūstot neizšķirtam 3:3. Papildlaikā vārti netika gūti un 11 metru pēcspēles sitienu sērijā ar 4:2 pārāki bija rīdzinieki.

Jau pēc spēlētas 21 minūtes RFS nācās veikt pirmo maiņu, kad savainojuma dēļ maču nevarēja turpināt Izmaels Diomandē, un viņa vietā laukumā devās Rostans Ndžiki. Vēl trīs minūtes vēlāk dzelteno kartīti nopelnīja RFS spēlētājs Adams Marhijevs.

Savukārt 40.minūtē pēc Roberta Savaļnieka izspēlēta stūra sitiena pretinieku vārtos bumbu ar galvu nogādāja Jānis Ikaunieks, izvirzot vadībā rīdziniekus.

Dažas minūtes pēc ielaistajiem vārtiem laukuma saimniekiem bija laba iespēja panākt neizšķirtu, bet pāri sitiens bija pārāk augsts un lidoja pāri vārtiem.

Otrajā puslaika ievadā pie dzeltenās kartītes tika Ikaunieks un neilgi pēc tam brīdinājumu saņēma arī Herdi Prenga, Laša Odišarija un Sedriks Kuadio.

Mača 75.minūtē neizšķirtu panāca Mateo Susičs, kurš raidīja bumbu RFS vārtos pēc Diumersi Ndongalā piespēles, bet kompensācijas laika izskaņā Nikosijas komandas uzvaru izrāva Anastasijs Doniss, rezultātam divu spēļu summā kļūstot neizšķirtam.

Papildlaika vārti netika gūti, tāpēc komanda, kas dueļa uzvarētāja tika noskaidrota pēcspēles sitienu sērijā.

Pirmajā sitienu sērijā RFS sāka ar Ikaunieka veiksmīgu sitienu, taču arī mājinieki pārspēja RFS vārtsargu Fabrisu Ondoā. Otrajā kārtā APOEL vārtsargu pārspēja Žiga Lipuščeks un mājinieki trāpīja pa vārtu pārliktni, vadībā izvirzoties RFS.

Trešajā kārtā RFS rindās precīzs bija Prenga, uz ko arī Nikosijas komanda atbildēja ar precīzu sitienu. Ceturtajā kārtā mājinieku vārtsargu pārspēja Stefans Paničs, bet Ondoā atvairīja ceturto APOEL sitienu, RFS izcīnot uzvaru.

Eiropas līgas pamatturnīra jeb līgas fāzes izloze norisināsies piektdien.

Pirms nedēļas pirmajā spēlē Rīgā RFS uzvarēja ar 2:1. Pēc šīs spēles Kipras klubs atlaida treneru kolektīvu ar galveno treneri Davidu Galjego, kurš klubu vadīja kopš marta. Par jauno treneri ir iecelts portugāļu speciālists Žuzē Domingešs.

Pa vidu abām Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēm virslīgas līdere RFS aizvadīja svarīgu maču Latvijas čempionātā, spēlējot 0:0 ar tuvāko sekotāju "Riga" un saglabājot četru punktu pārsvaru. Turklāt RFS ir viena spēle rezervē.

RFS Eiropas kausu sezonu sāka Čempionu līgā, pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 7:0 uzvarot Ziemeļīrijas čempioni "Larne", bet otrajā kārtā ar 1:7 piekāpjoties Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt" un nonākot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kur divu spēļu summā ar 9:0 sagrāva Andoras vienību "Santa Coloma".

Kipras čempione APOEL šīs sezonas Eiropas kausu sacensības uzsāka Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā, kur divu spēļu summā ar 2:1 pārspēja moldāvu Hinčesti "Petrocub", bet trešajā kārtā ar 0:2 atzina Slovākijas kluba Bratislavas "Slovan" pārākumu.

Uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs Eiropas līgas pamatturnīrā, bet zaudētāji Eiropas kausu sezonu turpinās Konferences līgas pamatturnīrā.

Pagājušajā gadā RFS startēja UEFA Eiropas Konferences līgas turnīrā, kur tika līdz otrajai kārtai, kurā ar 1:4 atzina Azerbaidžānas kluba Masaziras "Sabah" pārākumu.

APOEL pagājušajā sezonā Eiropas Konferences līgā aizkļuva līdz "play off" kārtai, kurā divu spēļu summā ar 1:4 piekāpās beļģu "Gent".

Šīs sezonas UEFA Eiropas līgas fināls notiks 2025.gada 21.maijā Spānijas pilsētā Bilbao.

Iepriekšējās sezonas finālā Dublinā Bergāmo "Atalanta" futbolisti ar 3:0 pārspēja Leverkūzenes "Bayer".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ātruma cilts: vai Leonardo da Vinči ir automobiļa tēvs

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots apmeklē izstādi Leonardo da Vinči mašīnas Rīgas Motormuzejā un izmēģina ģēnija izgudrojumu...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi