Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

RFS futbolistiem Andorā uzvara UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas spēlē

Latvijas čempionvienība futbolā RFS ceturtdien Andorā svinēja uzvaru UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā mačā.

RFS ar 2:0 (2:0) pieveica Andoras vienību "Santa Coloma".

13.minūtē pēc Ismaela Diomanda piespēles vārtus ar sitienu no soda laukuma vārtu kreisajā apakšējā stūrī guva Jānis Ikaunieks - 1:0.

37.minūtē pēc Sedrika Kuadio piespēles otros vārtus RFS labā guva Viktors Osuagvu, raidot bumbu vārtu augšējā labajā stūrī - 2:0.

52.minūtē Ikaunieks nerealizēja 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts pēc Andoras vienības futbolista spēles ar roku savā soda laukumā. Ikaunieks bumbu raidīja virs vārtu pārliktņa.

RFS Eiropas kausu sezonu sāka Čempionu līgā, divu maču summā ar 7:0 uzvarot Ziemeļīrijas čempioni "Larne", bet otrajā kārtā ar 1:7 piekāpjoties Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt".

Andoras klubs pirmajā Čempionu līgas kvalifikācijas kārtā pēcspēles sitienu sērijā ar 6:5 pārspēja Kosovas klubu Suharekas "Ballkani", bet otrajā ar 0:4 piekāpās Dānijas klubam "Midtjylland".

Uzvarētāja divu maču summā "play-off" kārtā tiksies ar Bratislavas "Slovan" vai Kipras kluba Limasolas APOEL dueļa Čempionu līgas trešajā kvalifikācijas kārtā zaudētāju, bet zaudētāja sacensības turpinās Konferences līgas "play-off" kārtā, kur tiksies ar Slovēnijas "Celje" un Dublinas "Shamrock Rovers" dueļa zaudētājiem.

RFS Latvijas čempionāta pēdējā spēlē svētdien ar 5:1 sagrāva "Metta" un ar 62 punktiem 24 spēlēs ieņem pirmo vietu. Andoras klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 15.septembrī, bet iepriekšējā sezonā uzvarēja Andoras čempionātā, tuvākos sekotājus apsteidzot par trim punktiem.

Pagājušajā gadā RFS startēja UEFA Eiropas Konferences līgas turnīrā, kur tika līdz otrajai kārtai, kurā ar 1:4 atzina Azerbaidžānas kluba Masaziras "Sabah" pārākumu.

"Santa Coloma" pagājušajā sezonā Eiropas kausos nespēlēja, bet šosezon pirmoreiz deviņu sezonu laikā pārvarēja kādu no kvalifikācijas kārtām, Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā pieveicot "Ballkani".

Sacensību fināls notiks 2025.gada 21.maijā Spānijas pilsētā Bilbao.

Iepriekšējās sezonas finālā Dublinā Bergāmo "Atalanta" futbolisti ar 3:0 pārspēja Leverkūzenes "Bayer".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi