Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

RFS pārtrauc vairāk nekā gadu ilgušo bezzaudējumu sēriju un nepārņem vadību virslīgā

RFS sestdien Optibet Latvijas futbola virslīgas 28.kārtas spēlē viesos ar rezultātu 0:1 (0:1) zaudēja Valmierai, pārtraucot vairāk nekā gadu ilgušo bezzaudējumu sēriju un neatņemot Riga komandai līderes statusu.

Valmierā notikušajā mačā vidzemnieku labā vārtus guva Ruans Ribeiru.

Vienīgie vārti tika gūti spēles 14.minūtē, kad Meisa Djiops no galalīnijas atspēlēja uz vārtu priekšu, no kurienes nekļūdīgs bija Ribeiru. RFS uzbruka vairāk, taču pirmajā puslaikā vārtus neguva, tā pēdējās sekundēs ar meistarīgu atvairījumu izceļoties "Valmieras" vārtsargam Klāvam Lauvam.

Arī otrajā puslaikā tuvāk vārtu guvumam bija valmierieši, kuri pāris reizes trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet vienā no epizodēm bumbu uz vārtu līnijas bloķēja Petrs Marešs.

Sestdienas mačā RFS rindās atgriezās pussargs Stefans Paničs, kurš jūlija beigās UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā mačā guva sejas traumu.

RFS virslīgā nebija  zaudējusi 39 spēles pēc kārtas, iepriekšējo zaudējumu ciešot pērn augustā pret Salaspils "Super Nova".

Citā spēlē "Metta" Rīgā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Liepāju".

Rīdzinieki vadībā izvirzījās spēles sestajā minūtē, kad pēc Bruno Meļņa piespēles precīzu sitienu no aptuveni desmit metriem pretī vārtiem izpildīja Lūkass Vapne.

Spēles 71.minūtē pēc viesu aizsarga Balla Tina otrās dzeltenās kartītes "Liepāja" palika mazākumā, taču tas netraucēja sešas minūtes vēlāk panākt 1:1, pēc Danila Patijčuka piespēles no tuvas distances nekļūdīgi sitot Henri Staničam.

Vēl sestdien "Auda" tiksies ar Salaspils "Super Nova"

Piektdien "Jelgava" "Skonto" stadionā apspēlēja "Riga" ar 5:3, bet "Tukums 2000"/"Telms" savā laukumā ar 3:0 sagrāva "Daugavpili".

Turnīra tabulas galvgalī ar 70 punktiem 28 spēlēs ir "Riga", bet 67 punktus sakrājusi RFS. Trešajā pozīcijā ar 43 punktiem ir "Liepāja", 41 punkts ir "Valmierai", bet 39 punktus iekrājusi "Auda". "Jelgava" sakrājusi 33 punktus, "Metta" komandai ir 28 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" sakrājis 27 punktus, bet "Daugavpils" - 25 punktus, kamēr "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi