Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas klubu derbijā sāks izšķirošās cīņas par titulu

Atslēgas dueļi cīņās par vairākām stratēģiski svarīgām pozīcijām ievadīs Optibet Latvijas futbola virslīgas rudens cēlienu, kurā gaidāmas spraigas cīņas par titulu, dalību Eiropas kausu kvalifikācijā un vietas saglabāšanu spēcīgāko konkurencē.

Uzmanības centrā šajā nedēļas nogalē būs līdervienību cīņa LNK Sporta parkā Valdlaučos, uz ko biļetes tika izpārdotas jau vairākas dienas iepriekš. Spēles tiešraide sestdien pulksten 16 LTV 7. kanālā. 

Rīgas lielklubu dominance šosezon virslīgā bijusi izteikta, par to liecina vairāk nekā divdesmit punktu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem turnīra tabulā vēl pirms pēdējā apļa. Savstarpējās spēlēs starp Riga FC un RFS gan izteikta pārsvara nevienai no komandām nav bijis – visas trīs spēles līdzšinējā sezonā beigušās neizšķirti. Uzvarētājs sestdien iegūs vērā ņemamas priekšrocības pirms sezonas beigu nogriežņa, turklāt papildu pipariņu šo komandu divcīņā piemeta šovasar Eiropas kausu kvalifikācijā vēlreiz piedzīvotā atklāsme – arī ar pašreizējām vadošo klubu iespējām Latvijā par čempionu nekļuvušai komandai ir ierobežotas iespējas iekosties UEFA rīkoto sacensību grupu turnīra pīrāgā. 

Eiropas kausu ceļazīmes aktuāls jautājums sezonas izskaņā ir vēl trim Latvijas komandām, kuras turnīra tabulā atrodas cieši līdzās cīņā par trešo līdz piekto vietu. Vismaz vienam no šī trio – FK Liepāja, FK Auda un Valmiera FC – nākamsezon Eiropas laukumos iziet (un nopelnīt papildu finansiālos līdzekļus) nebūs lemts. Divi no tiem Kurzemes un Vidzemes klubu duelī satiksies jau svētdien Liepājā. 

Arī turnīra tabulas lejasgalā šoruden garlaicīgi nebūs, kaut arī pērnie debitanti Super Nova Salaspils šosezon nebija gatavi virslīgas izaicinājumam un atlikušajās deviņās spēlēs diezin vai spēs izrauties no pēdējās vietas, kas nozīmē izkrišanu no virslīgas. FK Jelgava, Metta, Tukums 2000/Telms un BFC Daugavpils labprāt izvairītos no pārspēlēm pret otrās spēcīgākās jeb Nākotnes līgas otrās vietas ieguvēju. Pagaidām pirmspēdējo pozīciju ieņem daugavpilieši, kuri sestdien viesosies Jelgavā, bet Tukuma komanda lūkos nesarežģīt savas pozīcijas mājas spēlē pret Super Novu.

Kopā Latvijas virslīgas čempionātā šosezon paredzētas 36 kārtas.

Futbols

Optibet Latvijas virslīga

1. Riga 22 4 2 +57 70

2. RFS 20 7 1 +64 67

3. Liepāja 12 7 9 +3 43

4. Auda 11 9 8 +2 42

5. Valmiera 11 8 8 +6 41

6. Jelgava 9 6 13 -12 33

7. Metta 7 8 13 -16 29

8. Tukums 7 6 15 -31 27

9. Daugavpils 6 7 15 -11 25

10. Super Nova 2 2 23 -62 8

(vieta, komanda, uzvaras, neizšķirti, zaudējumi, vārtu attiecība, punkti)

15.IX 18.00 Auda – Metta, 16.IX 14.00 Jelgava – Daugavpils, 16.00 RFS – Riga, 17.IX 14.00 Liepāja – Valmiera, 16.00 Tukums 2000/Telms – Super Nova Salaspils

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi