Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ronaldu četri vārti uzvarā un jauns UEFA Čempionu līgas rekords; Cauņam 90 minūtes CSKA zaudējumā

Portugāļu futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu otrdien uzstādīja jaunu rezultativitātes rekordu UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā.

Apakšgrupu sacensību noslēdzošajā kārtā Madrides klubs otrdien savā laukumā ar 8:0 (3:0) sagrāva Zviedrijas komandu Malmo.

Ronaldu šajā spēlē pamanījās gūt četrus vārtus, bet kopumā viņš šīs sezonas UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā guva 11 vārtus, kas ir jauns turnīra rekords. Līdz ar to portugālim izdevās pārspēt 2013.gada Luiša Adrianu uzstādīto deviņu vārtu rekordu.

"Esmu priecīgs par vēl vienu rekordu. Nu esam izcīnījuši piecas uzvaras pēc kārtas, esam uz viļņa un mums tā arī ir jāturpina," pēc dueļa pauda Ronaldu.

Vēl ar trim vārtiem jeb hat-trick šajā spēlē izcēlās skandalozais Francijas uzbrucējs Karims Benzemā, kamēr ar vieniem izcēlās Mateo Kovačics.

Otrā A apakšgrupas mačā Francijas čempione Parīzes Saint-Germain (PSG) savu skatītāju priekšā ar 2:0 (0:0) apspēlēja Ukrainas klubu Doņeckas Šahtar.

Uzvaru mājinieki nodrošināja otrajā puslaikā, kad pa vārtiem guva brazīlietis Lukašs un zviedru uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs.

A apakšgrupas kopvērtējumā ar sešās spēlēs izcīnītiem 16 punktiem uzvarēja Real, bet trīs punktus mazāk iekrāja PSG. Tikmēr pa trim punktiem ieguva Šahtar un Malmo.

Tikmēr C apakšgrupas līderu cīņā Spānijas klubs Madrides Atletico izbraukumā ar 2:1 (1:0) pieveica Portugāles komandu Lisabonas Benfica.

Līdz ar to Atletico komanda jau 13 spēlēs visu turnīru ietvaros nav zaudējusi ne reizi.

Citā C apakšgrupas duelī Turcijas vienība Stambulas Galatasaray savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Kazahstānas komandu Astana.

Abi vārti šajā mačā tika gūti otrajā puslaikā, turklāt Astana labā 62.minūtē izcēlās kādreiz Latvijas čempionātā spēlējušais Ganas futbolists Patriks Tvumasi.

C apakšgrupas kopvērtējumā ar 13 punktiem uzvarēja Atletico, bet desmit punktus iekrāja Benfica. Pieci punkti tikmēr bija Galatasaray rēķinā, bet četri - Astana kontā.

Tikmēr D apakšgrupas duelī pie uzvaras tika Anglijas klubs Mančestras City, kas savā laukumā ar 4:2 (1:2) pārspēja Menhengladbahas Borussia no Vācijas.

Pēc pirmā puslaika City atradās iedzinējos ar 1:2, taču, pateicoties Rahīma Stērlinga vārtiem 81. un 82.minūtē, spēja nodrošināt uzvaru otrajā puslaikā.

Zīmīgi, ka otrdien Stērlings svinēja savu 21.dzimšanas dienu.

Otrā D apakšgrupas cīņā otrdien Spānijas klubs Sevilla ar 1:0 (0:0) pieveica Itālijas čempionus Turīnas Juventus.

Vienīgos vārtus šīs cīņas 65.minūtē guva pieredzējušais Fernando Ljorente.

D apakšgrupas kopvērtējumā panākumu ar 12 punktiem guva City, bet par vienu punktu mazāk izcīnīja Juventus. Savukārt seši punkti Sevilla futbolistiem, kamēr trīs - Borussia komandai.

Jau vēstīts, ka Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa otrdien izgāja Krievijas komandas Maskavas CSKA sākumsastāvā UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā, tomēr viņa pārstāvētā komanda nespēja uzvarēt jau septītajā spēlē pēc kārtas un noslēdza Eirokausu sezonu.

Aizvadītajā cīņā CSKA ar rezultātu 1:2 (0:0) izbraukumā piekāpās Nīderlandes komandai Eindhovenas PSV, turklāt šis rezultāts nozīmēja, ka UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru nespēja sasniegt arī spēcīgā Anglijas premjerlīgas vienība Mančestras United.

Cauņa nedēļas nogalē pirmoreiz kopš 2013.gada septembra izgāja sākumsastavā Krievijas premjerlīgas mačā, bet tagad viņš arī pirmoreiz gada laikā devās laukumā Čempionu līgas spēles sākumsastāvā, turklāt Cauņa, kurš šoreiz spēlēja malējā aizsarga pozīcijā, laukumā aizvadīja visas 90 minūtes.

Spēles 66.minūtē pēc Cauņas nogāšanas brīdinājumu nopelnīja PSV komandu pārstāvošais urugvajietis Gastons Pereiro, bet 76.minūtē tieši CSKA atklāja rezultātu, kad pēc pārkāpuma pret Zoranu Tosiču 11 metru soda sitienu realizēja Alans Dzagojevs.

Tomēr jau minūti vēlāk dzelteno kartīti saņēma arī Cauņa, turklāt sekojošo soda sitienu PSV izspēlēja ļoti veiksmīgi un panāca neizšķirtu 1:1. Savukārt uzvaru 86.minūtē ar sitienu no soda laukuma robežas PSV futbolistiem izrāva Davijs Propers.

Vēl vienā B apakšgrupas mačā Vācijas vicečempioni VfL Wolfsburg otrdien savā laukumā ar 3:2 (2:1) pieveica Anglijas premjerlīgas vienību Mančestras United. Kad 82.minūtē Mančestras komanda panāca 2:2, bet paralēlajā spēlē Amsterdamā bija neizšķirts 1:1, provizoriski izslēgšanas turnīrā bija tieši premjerlīgas grands. Tomēr drīz vien ne tikai PSV iesita, bet arī United ielaida un līdz ar to Mančestras komanda palika tikai grupas trešajā vietā.

Spēlē Volfsburgā uzvarētājiem divus vārtus guva brazīlietis Naldu.

Grupas noslēgumā pēc sešām kārtām ar 12 punktiem triumfēja VfL Wolfsburg, pie desmit punktiem tika PSV, Mančestras United savāca astoņus punktus, bet CSKA Eirokausu sezonu noslēdza ar četriem punktiem.

PSV komanda UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru sasniegusi pirmoreiz kopš 2006./2007.gada sezonas.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz trešdienai, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies San Siro stadionā Milānā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi