Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ronaldu divi gūtie vārti palīdz trofejas īpašniekiem Real uzvarēt pirmajā Čempionu līgas spēlē

Pēdējo divu gadu UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Madrides Real no Spānijas, kā arī angļu klubs Mančestras City trešdien ar pārliecinošām uzvarām sāka jauno Čempionu līgas sezonu.

Real titula aizstāvēšanu sāka mājās H apakšgrupas spēlē ar 3:0 (1:0) uzvarot Kipras čempioni Nikosijas APOEL.

Uzvarētājiem divus vārtus guva portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš laukumā atgriezās kopš septembra sākuma, kad spēlēja Portugāles izlases rindās, kamēr Real komandā viņam Spānijas čempionātā ir piecu spēļu diskvalifikācija, no kuras jāizlaiž vēl viens mačs.

Ronaldu rezultātu atklāja 12.minūtē, bet 51.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, gūstot savus 107.vārtus UEFA Čempionu līgā karjerā, kamēr vēl pēc desmit minūtēm Serhio Ramoss panāca arī 3:0.

Tikmēr citā šīs grupas mačā Anglijas vienība Totenhemas Hotspur mājās ar 3:1 (2:1) uzvarēja Dortmundes Borussia no Vācijas.

Hotspur komandā, kura šosezon savas mājas spēles aizvada Vemblija stadionā, jo viņu stadions tiek rekonstruēts, divus vārtus guva komandas kapteinis Harijs Keins. Spēles sākums bija rezultatīvs, jo ceturtajā minūtē izcēlās Honmiņs Sons no Dienvidkorejas, kamēr pēc septiņām minūtēm Borussia ukraiņu futbolists Andrijs Jarmoļenko panāca neizšķirtu.

Vēl pēc četrām minūtēm Keins atkal vadībā izvirzīja Hotspur, bet 60.minūtē viņš pārsvaru dubultoja. Mača izskaņā mājinieki palika mazākumā, jo no laukuma tika noraidīts Jans Vertongens, kas gan spēles iznākumu vairs neiespaidoja.

Tikmēr F apakšgrupā Mančestras City viesos ar 4:0 (3:0) sagrāva Roterdamas Feyenoord no Nīderlandes, kas komandas vēsturē cieta lielāko sagrāvi Eirokausos savā laukumā.

Hosepa Gvardiolas trenētās komandas rindās divus vārtus guva Džons Stouns, bet pa reizei precīzi bija Serhio Agvero un Gabriels Žešuss.

Vēl vienā šīs grupas mačā Doņeckas Šahtar no Ukrainas, kura savas mājas spēles aizvada Harkivā, ar 2:1 (1:0) uzvarēja Itālijas klubu Napoli.

Uzvaru Šahtar nodrošināja pēc brazīlieša Taisona un argentīnieša Fakundo Fereiras gūtajiem vārtiem, uz ko Napoli atbildēja ar Arkadjuša Milika realizētu 11 metru soda sitienu 72.minūtē.

Interesanta cīņa notika E apakšgrupā, kur angļu Liverpool mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) ar spāņu Sevilla. Mājinieki spēles piektajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču pēc tam brazīlietis Robertu Firminu un ēģiptietis Muhameds Salahs panāca 2:1 Liverpūles kluba labā. Vēl pirmā puslaika beigās Firminu neizmantoja iespēju pārsvaru dubultot, jo 11 metru sitienā trāpīja pa vārtu stabu, kamēr Sevilla izlīdzinājumu panāca 72.minūtē, izceļoties Žoakinam.

Sevilla šo maču pabeidza bez galvenā trenera Eduardo Beriso tehniskajā zonā, no kurienes argentīnietis tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm, jo divas reizes ļoti līdzīgās situācijās nepadeva bumbu pretinieku spēlētājam.

Vēl šajā grupā slovēņu Maribor mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Krievijas čempioni Maskavas Spartak.

Visbeidzot G apakšgrupā Vācijas vicečempione Leipzig spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Francijas čempioni Monaco, abām komandām vārtus gūstot divu minūšu laikā pirmā perioda otrajā pusē, kamēr Stambulas Bešiktaš no Turcijas viesos ar 3:1 (2:1) uzvarēja Portugāles klubu Porto.

Jau vēstīts, ka otrdien A apakšgrupā otrdien Mančestras United no Anglijas, ar 3:0 uzvarēja Šveices Basel, bet Krievijas klubs Maskavas CSKA viesos ar 2:1 bija labāks pār Portugāles Benfica no Lisabonas.

B grupā viena no bagātākajām Eiropas komandām Parīzes Saint-Germain (PSG), kura šovasar par 222 miljoniem eiro nopirka brazīlieti Neimaru, ar 5:0 viesos sagrāva Skotijas čempioni Glāzgovas Celtic, kamēr titulētā Minhenes Bayern no Vācijas ar 3:0 uzvarēja beļģu Briseles Anderlecht.

C apakšgrupā Anglijas čempionvienība Londonas Chelsea Azerbaidžānas futbolam vēsturiskā mačā ar 6:0 mājās uzvarēja Agdamas Qarabag komandu. Azerbaidžānas komanda UEFA Čempionu līgas grupu kārtā spēlē pirmo reizi, kamēr Chelsea turnīrā atgriezās pēc gada pārtraukuma. Tikmēr citā šīs apakšgrupas spēlē Itālijas klubs AS Roma mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar spāņu vienību Madrides Atletico.

Visbeidzot D apakšgrupā Spānijas klubs Barcelona mājās ar 3:0 uzvarēja pērnās sezonas finālisti Turīnas Juventus, kataloņu kluba labā divas reizes izceļoties argentīniešu zvaigznei Lionelam Mesi, kamēr citā mačā portugāļu vienība Lisabonas Sporting visos ar 3:2 pārspēja Pireju Olimpiakos no Grieķijas.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides Real, kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas Juventus.

Spāņu klubi Čempionu līgā triumfējuši četrus gadus pēc kārtas, trīs reizes par labākajiem kļūstot Madrides Real vīriem.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas ir salozētas astoņās grupās. Pēc divu apļu cīņām katras grupas divas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Čempionu līgā vasarā piedalījās arī Latvijas čempione Jūrmalas Spartaks, taču kvalifikācijas otrajā kārtā, no kuras arī sāka dalību, zaudēja Astana komandai no Kazahstānas, kura pēc tam arī netika grupu turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi