Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Šabalam divi vārti, Riga pēdējās minūtēs izrauj uzvaru pār Babīti/Dinamo

Valērijam Šabalam gūstot divus vārtus mača nogalē, ambiciozā Riga komanda pirmdien SynotTip Latvijas futbola virslīgas pirmā apļa noslēdzošajā mačā savā laukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja turnīra debitanti Babīti/Dinamo.

Vēl dažas minūtes pirms pamatlaika beigām Riga atradās iedzinējos ar 0:1, bet Babīte/Dinamo tuvojās sensacionālai uzvarai. Tiesa, Šabala dažu minūšu laikā guva divus vārtus un izrāva mājiniekiem uzvaru.

Riga pirmā puslaika piektajā minūtē tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, taču Hizira Apajeva sistā bumba trāpīja pa stabu. Tuvojoties puslaika vidum, vienā no Babītes/Dinamo komandas retajiem momentiem Verners Apiņš no tuvas distances atklāja spēles rezultātu.

Līdz pamatlaika beigām Babīte/Dinamo bija vadībā, bet tad Šabala ar kreiso kāju netverami sita bumbu viesu vārtos, panākot neizšķirtu. Tiesa, ar to viņš neapstājās un pamatlaika pēdējā minūtē uzvarēja divcīņu ar pretinieku vārtsargu, ieraidot otro bumbu pretinieku vārtos.

Šabala šosezon virslīgā guvis piecus vārtus. Pēc pirmā apļa viņš ar Jūrmalas Spartaka futbolistu Jevgēņiju Kozlovu un Ventspils spēlētāju Tosinu Ajegunu dala virslīgas rezultatīvākā spēlētāja godu.

Riga komandai pēc treneru maiņas izdevies izcīnīt piecas uzvaras pēc kārtas, ieskaitot iekļūšanu Latvijas kausa finālā, kas ļauj pretendēt uz dalību Eirokausos.

Tikmēr Babīte/Dinamo šobrīd ar diviem punktiem ir virslīgas pastarīte, turklāt tā ievērību izpelnījusies ne tikai ar pāris punktu atņemšanu spēcīgiem pretiniekiem, bet arī aizdomām saistībā par spēļu sarunāšanu. Totalizatoru likmju monitoringa kompānija Federbet jau pāris reizes šogad paudusi publiskas aizdomas par spēļu godīgumu ar Babīte/Dinamo līdzdalību.

LETA jau vēstīja, ka pirms tam Jelgava viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja RFS komandu. Jelgavniekiem vienīgos vārtus guva Mindaugs Grigaravičs, kurš bija precīzs spēles septītajā minūtē.

Virslīgas septītās kārtas izspēle sākas svētdien, kad divu līderu duelī Spartaks nospēlēja 0:0 ar Ventspili, bet Liepāja/Mogo izbraukumā ar 3:1 pārspēja Metta/Latvijas Universitāte futbolistus.

Virslīgas kopvērtējumā ar 14 punktiem septiņās spēlēs vadībā ir Spartaka un Riga komandas, kurām ar 12 punktiem seko Ventspils un Jelgava. Desmit punkti ir Liepāja/Mogo rēķinā, pie septiņiem punktiem tikušas Metta/LU un RFS vienības, kamēr turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz Babīte/Dinamo.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja Spartaks, kam sekoja Jelgava un Ventspils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi