Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Šanhajas SIPG no Chelsea nopērkot pusargu Oskaru, uzstāda jaunu Āzijas futbola transfēru rekordu

Ķīnas futbola klubs Šanhajas SIPG par 70,5 miljoniem eiro vienojies ar Anglijas premjerlīgas līderi Londonas Chelsea par brazīliešu pussarga Oskara iegādi, tādējādi uzstādot jaunu Āzijas futbola transfēru rekordu.

Par brazīlieša pārcelšanos uz Ķīnu piektdien paziņoja abas darījumā iesaistītās komandas. Oskars līdz ar to kļuvis par dārgāko spēlētāju Āzijas futbolā, savukārt Chelsea uzstādīja kluba rekordu, jo šis kļuvis par ienesīgāko darījumu šīs vienības vēsturē.

SIPG vēsta, ka Oskars jau tuvākajās dienās ieradīsies Šanhajā, lai parakstītu līgumu. "Esam panākuši formālu vienošanos ar Chelsea par Oskara iegādāšanos. Oskars drīz ieradīsies un oficiāli kļūs par SIPG futbolistu," paziņojis Ķīnas klubs.

Pašlaik 25 gadus vecais Oskars Chelsea komandu pārstāvēja kopš 2012.gada, taču viņam bija problēmas ar iekļūšanu sastāvā, jo brazīlietis nebija Londonas kluba jaunā galvenā trenera Antonio Kontes favorītu lokā.

Iepriekšējais Āzijas futbolā transfēru rekords tika uzstādīts šī gada jūlijā, kad SIPG par 55 miljoniem eiro no Krievijas kluba Sanktpēterburgas Zeņit nopirka brazīliešu uzbrucēju Halku.

Tikmēr Chelsea iepriekšējais kāda futbolista pārdošanas rekords bija uzstādīts 2014.gadā, kad Parīzes Saint-Germain par 58,7 miljoniem eiro iegādājās brazīliešu aizsargu Davidu Luišu, kurš šovasar atgriezās Chelsea rindās.

Par SIPG komandas galveno treneri nesen kļuva portugāļu speciālists Andrē Villašs-Boašs, kurš Oskaru vēlējies iegūt jau laikā, kad futbolists pievienojās Chelsea. Toreiz portugālis vadīja citu Anglijas premjerlīgas komandu Totenhemas Hotspur.

Oskars Chelsea rindās aizvadījis nedaudz vairāk par 200 spēlēm, kurās gūti astoņi vārti.

Pussargs aizvadījis arī 48 spēles Brazīlijas izlasē, tajās izceļoties ar 12 precīziem sitieniem.

Aizvadītajā sezonā SIPG vietējā čempionātā bija trešajā vietā, kamēr Chelsea ar 43 punktiem 17 spēlēs pašlaik ir Anglijas premjerlīgas līdere.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi