Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sen nebijusi situācija - visi klubi licencēti dalībai jaunās futbola sezonas virslīgas čempionātā

Visi astoņi klubi, kas šogad plānojuši startēt SynotTip futbola virslīgā, saņēmuši licences dalībai šīs sezonas turnīrā, kas ir pēdējos gados nebijusi situācija, otrdien vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF). Līdz ar to šogad virslīgās spēlēs septiņas labākās pagājušās sezonas vienības Jūrmalas Spartaks, Jelgava, Ventspils, Liepāja, Riga, RFS un Metta/Latvijas Universitāte, kā arī pērnās sezonas komanda.lv pirmās līgas čempionāta uzvarētāja Babīte, kas aizstās virslīgā pēdējā vietā palikušo Daugavpili.

Lēmums piešķirt šīm komandām LFF A licenci pieņemts vienbalsīgi, taču Liepājai un Babītei līdz 10.februārim ir jāiesniedz papildus dokumenti infrastruktūras kritēriju izpildei.

Iepriekšējās trijās sezonās neilgi pirms virslīgas sākuma vēl nebija zināmas visas turnīra dalībnieces un īpaši traģikomiska situācija bija 2014.gadā. Toreiz licences sākotnēji nesaņēma Rīgas Skonto un Daugavpils Daugava, bet viņu apelācijas tika apmierinātas vien dienu pirms turnīra sākuma.

Turpmākajos gados jau licenču piešķiršana notikusi laicīgāk. Tā 2015.gadā bez tām sākotnēji palika Skonto, Daugavpils Daugava un Rīgas Daugava, bet vēlāk titulētās Skonto vienības apelācija tika apmierināta. Savukārt pērn, kad Skonto kārtējo reizi palika bez licences, komandu dalībai virslīgas čempionātā nepielaida arī pēc apelācijas izskatīšanas. Tās vietā sacensībās piedalījās RFS komanda, kas šosezon jau ir viena no ambiciozākajām sacensībās.

Kā iepriekš norādīja aģentūras LETA informācijas avots federācijā, debitante Babīte iesniegtajos dokumentos lūgusi atļauju savā stadionā Piņķos spēlēt agrā pavasarī un vēlā rudenī, bet vasaras sezonā tā pieļauj iespēju spēlēt gan Jūrmalas stadionā Slokā, gan arī stadionā Arkādija, ja līdz 31.janvārim izdosies noslēgt līgumu. Slokas stadions pašlaik ir mājas spēļu laukums valsts čempionei Spartaks, bet Arkādija - RFS komandai.

Jauno virslīgas sezonu plānots sākt 10.martā Jelgavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi