Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Spānija iekļūst EČ finālturnīrā

Spānijas vīriešu futbola izlase otrdien nodrošināja vietu 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

2008. un 2012.gada Eiropas čempione Spānija F apakšgrupas mačā viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Zviedriju.

Spāņi šajā mačā izteikti kontrolēja bumbu,  bet pirmie vārtus guva zviedri, 50.minūtē izceļoties Markusam Bergam. Pirms tam Davids de Gea divreiz pašaizliedzīgi glāba Spāniju no zaudētiem vārtiem, tomēr Bergs iedabūja bumbu tīklā.

Neizšķirtu Spānija izrāva vien otrā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē, kad pēc stūra sitiena zviedri nespēja izraidīt bumbu ārpus soda laukuma, tai nonākot Rodrigo rīcībā. Spānis no aptuveni pāris metriem raidīja bumbu mērķī un panāca 1:1.

"Esmu neizsakāmi laimīgs, ka mums izdevās kvalificēties. Domāju, ka bijām pelnījuši vairāk, jo īpaši pēc pirmā puslaika. Tomēr mačs izvērtās smags, taču mērķi esam sasnieguši. Tāds ir futbols. Ir skaidrs, ja neuzvarēsim katrā spēlē, sāksies runas, ka neesam savā līmenī. Taču tagad, kad esam finālturnīrā, būs laiks uzlabot sniegumu - attīstīt savu spēles stilu," pēc mača stāstīja Rodrigo.

Tāpat dramatiski noslēdzās vēl viena šīs apakšgrupas cīņa, kurā Norvēģija viesos izrāva neizšķirtu 1:1 (0:0) pret Rumāniju. 

Rumāņi otrajā puslaikā nerealizēja soda sitienu, taču 62.minūtē Aleksandru Mitrita tomēr iedabūja bumbu norvēģu vārtos. Tiesa, kompensācijas laika otrajā minūtē Aleksanders Serlets pēc centrējuma soda laukumā precīzi sita ar galvu un izrāva neizšķirtu.

Vēl šajā apakšgrupā Fēru salas mājās ar 1:0 (0:0) uzveica Maltu. Vienīgos vārtus guva Rogvi Baldvinsons.

F apakšgrupā pēc astoņām spēlēm līdere ar 20 punktiem ir Spānija, otro vietu ar 15 punktiem ieņem Zviedrija, trešā ar 14 punktiem ir Rumānija, tālāk ar 11 punktiem ir Norvēģija, bet pa trim punktiem ir Fēru salām un Maltai.

Tikmēr straujiem soļiem savam pirmajam finālturnīram pietuvojusies Somija, kas J apakšgrupā mājās ar 3:0 (1:0) pārspēja Armēniju. Somiem divus vārtus guva Anglijas premjerlīgā spēlējošais Tēmu Puki, bet vienreiz izcēlās Fredriks Jensens.

Savukārt finālturnīram jau kvalificējusies Itālija, kas šajā pašā apakšgrupā viesos ar 5:0 (1:0) sagrāva Lihtenšteinu. Jau otrajā minūtē pirmos vārtus guva Federiko Bernadeski, bet otrajā puslaikā divreiz izcēlās Andrea Beloti, kamēr pa vienam precīzam raidījumam bija Alezio Romanjoli un Stefanam Elšaravi.

Citā šīs apakšgrupas spēlē Grieķija mājās izrāva uzvaru 2:1 (1:1) pār Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā puslaikā gūtiem vārtiem apmainījās Vangelis Pavlidis un Amers Gojaks, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām bumbu savā cietoksnī ieraidīja Andans Kovačevičs.

J apakšgrupā pēc astoņām spēlēm ar 24 punktiem pirmā ir Itālija, tālāk ar 15 punktiem ir Somija, bet pa desmit punktiem iekrājušas Armēnija, kā arī Bosnija un Hercegovina, astoņi punkti ir Grieķijai, bet divi - Lihtenšteinai.

Svarīgu uzvaru cīņā par finālturnīru guvusi Šveice, kas D apakšgrupā mājās ar 2:0 (1:0) uzveica Īriju. Šveiciešiem vārtus guva Hariss Seferovičs, bet otru bumbu savos vārtos ieraidīja Šeins Dafs.

Citā spēlē Gruzija viesos ar 3:2 (2:0) pārspēja Gibraltāru, liedzot pretiniekiem tikt pie pirmā punkta. Pēc Giorgi Haraišvili un Jabas Kankavas vārtiem Gruzija pirmo puslaiku uzvarēja ar 2:0. Otrajā puslaikā Lī Kašāro un Rojs Čipolina izlīdzināja rezultātu, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām viesiem uzvaru atnesa Giorgi  Kvilitaja.

Apakšgrupā līdere ar 12 punktiem septiņās spēlēs ir Īrija, tikpat punkti sešos dueļos ir Dānijai, 11 punktus sešās cīņās iekrājusi Šveice, astoņi punkti ir Gruzijai, bet Gibraltārs ir bešā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien 2020.gada Eiropas čempionāta atlases G apakšgrupas mačā viesos ar rezultātu 1:3 (1:3) piekāpās Izraēlai.

Latvijas izlasē vārtus guva Vladimirs Kamešs, kurš pārtrauca valstsvienības sešu spēļu "sauso" sēriju. Pretiniekiem ar diviem vārtiem izcēlās Munass Daburs, bet vieni vārti bija Eranam Zahavi.

G apakšgrupā līdere ar 19 punktiem astoņās spēlēs ir Polija, kam ar 16 punktiem seko Austrija, tālāk ar 11 punktiem ir Slovēnija, Ziemeļmaķedonija un Izraēla, bet bez punktiem ir Latvija.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases. Ceļazīmes jau nodrošinājušas Beļģijas, Itālijas, Krievijas, Polijas, Ukrainas un Spānijas valstsvienības.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi