Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. jūlijs
Valters, Renārs, Regnārs

Spānijas futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta finālā

Spānijas vīriešu futbola izlase otrdien Minhenē iekļuva Eiropas čempionāta finālā.

Spānija ar 2:1 (2:1) pieveica Franciju.

Pirmais vārtu gūšanas moments bija piektajā minūtē, kad pēc Lamina Jamala centrējuma no labās laukuma puses ar galvu no vārtsarga laukuma pāri vārtiem sita Fabians Ruiss. 

Tomēr vārtus pirmā guva Franciju. Devītajā minūtē Randals Kolo Muanī pēc Kiliana Mbapē centrējuma no kreisās laukuma puses tika atstāts viens pats pie tālā vārtu staba un ar galvu raidīja bumbu vārtu labajā augšējā stūrī - 1:0 Anglijas labā.

21.minūtē Spānija rezultātu izlīdzināja. Jamals, kurš ar māņu kustību tika vaļā no sedzēja Adrjēna Rabio un ar spēcīgu slīpu sitienu raidīja bumbu vārtos, tai vispirms atsitoties pret kreiso vārtu stabu - 1:1.

Kamals kļuva par jaunāko vārtu guvēju Eiropas čempionāta maču vēsturē, gūdams vārtus 16 gadu un 362 dienu vecumā. 

Vēl četras minūtes vēlāk spāņi izvirzījās vadībā ar 2:1. Dani Olmo ar māņu kustību soda laukumā atbrīvojās no Oreljēna Čuamenī un sita vārtos. Žils Kundē centās ar kāju bumbu atvairīt, taču tā ielidoja vārtos. 

60.minūtē Usmana Dembelē piespēli no labās soda laukuma puses pārķēra Spānijas izlases vārtsargs Unai Simons.

Četras minūtes vēlāk pēc stūra sitiena izpildes Dajo Upamekano raidīja bumbu nedaudz garām vārtu labajam stūrim.

81.minūtē Jamals apskrien divus Francijas spēlētājus un no soda laukuma stūra raidīja bumbu nedaudz virs pārliktņa.

86.minūtē Mbapē ar bumbu iedriblēja Spānijas soda laukumā, taču sita bumbu pāri vārtiem.

Spānija grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras, apspēlējot Horvātiju (3:0), Itāliju (1:0) un Albāniju (1:0), un astotdaļfinālā ar 4:1 pārliecinoši uzvarēja Gruziju, bet ceturtdaļfinālā, pamatlaikam noslēdzoties ar 1:1, pagarinājuma noslēgumā guva vārtus un pārspēja Vāciju.

Tikmēr Francija grupā pārspēja Austriju ar 1:0, bet spēlēja neizšķirti ar Nīderlandi (0:0) un Poliju (1:1). Astotdaļfinālā francūži ar 1:0 bija pārāki pār Beļģiju, uzvaru nesošos vārtus gūstot pamatlaika izskaņā. Savukārt ceturtdaļfinālā Francijas futbolisti pamatlaikā un pagarinājumā neguva vārtus un tikai 11 metru pēcspēles sitienos ar 5:3 uzvarēja Portugāli.

Spānijai pusfinālā nevarēja palīdzēt Pedri, kurš ceturtdaļfinālā savainojuma dēļ pameta laukumu jau astotajā minūtē, tāpat laukumā nevarēja doties Dani Karvahals, kurš iepriekšējā mačā tika pie sarkanās kartītes.

Komandas laukumā bija tikušās 36 reizes, Spānijas futbolistiem tiekot pie 16 uzvarām, bet Francijai - pie 13 panākumiem. Pēdējo reizi abas vienības cīnījās 2021.gadā Nāciju līgas finālā, kad uzvaru ar 2:1 izcīnīja francūži.

Spāņi Eiropas čempionāta pusfinālu ir sasnieguši sesto reizi, taču iepriekšējās meistarsacīkstēs cīņā par vietu finālā atzina nākamās čempiones Itālijas pārākumu. Arī francūžiem šis bija sestais Eiropas čempionāta pusfināls.

Otrā pusfinālā trešdien tiksies Nīderlande un Anglija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

2021.gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Spānijas futbola izlases sastāvs: Unai Simons; Marks Kukurelja, Emeriks Laporte, Načo Fernandess, Hesus Navass (Dani Vivians, 58.min.); Fabians Ruiss, Dani Olmo (Mikels Merino, 76.min.), Rodri Ernandess; Niko Viljamss (Martins Subimendi, 90.+4.), Alvaro Morata (Mikels Ojarzabals, 76.min.), Lamins Jamals (Ferrans Torress, (90.+4.).

Francijas izlases sastāvs: Maiks Maiņāns; Teo Ernandess, Viljams Saliba, Dajo Upamekano, Žils Kundē; Adrjēns Rabio (Eduardo Kamavinga, 62.min.), Oreljēns Čuamenī, Ngolo Kantē (Antuāns Grīzmans, 62.min.); Kilians Mbapē, Randals Kolo Muanī (Bredlijs Barkola, 62.min.), Usmans Dembelē (Olivjē Žirū, 79.min.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi