Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stojanovičs: Nevar teikt, ka komanda necīnījās

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pēc Latvijas zaudējuma Polijai ar 0:3 preses konferencē atzina Polijas izlases pārākumu ātrumā un tehnikā, uzteica Roberta Levandovska individuālo meistarību un pastāstīja, ka dzelteno kartīti dabūjis par Kristera Tobera aizstāvēšanu situācijā, kad pret viņu netika fiksēts acīmredzams pārkāpums.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Rīgā, stadionā Daugava Latvijas futbola valstsvienība ar 0:3 piekāpās Polijas izlasei, kuras labā visus trīs vārtus guva Levandovskis.

“Smaga diena mums, bet apsveikumi Polijai, kas nopelnīja uzvaru ar savu spēli,” pretiniekus ar pelnītu uzvaru pēcspēles preses konferencē apsveica Latvijas izlases galvenais treneris Stajonovičs. “Bija jūtams, ka pretiniekiem ir ātruma priekšrocības un labāka tehnikā sagatavotība. Turklāt ir grūti iesākt spēli ar viena – divu vārtu deficītu.”

“Šodien nevar teikt, ka komanda necīnījās, spēlētāji centās. Tomēr nedrīkst atstāt tādus spēlētājus kā Levandovskis vienus ne uz brīdi. Tie ir augstākā līmeņa spēlētāji, kas to prot izmantot un prot radīt atšķirības rezultātā. Jāmācās un jākrāj pieredze,” Grupas līderes Polijas komandas pārākumu meistarībā atzina Stojanovičs. “Protams, pirmie divi goli bija par vienkāršiem. Naivi nospēlēja mūsējie. Jāskatās atkārtojumi, bet no trenera vietas viss likās pārāk vienkārši. Tā ir kvalitāte no vienas puses un koncentrēšanās trūkums – no otras puses.”

Treneris atzina, ka bija patīkami spēlēt tribīņu priekšā, kur par svētkiem parūpējās poļu līdzjutēji: “Ir jauki redzēt pilnu stadionu vai tuvu tam. Jāpanāk, lai tāpat tribīnes pildītos un atbalstītu savu komandu arī mūsu izpildījumā. Tomēr saprot, kāpēc atbalsts mums šobrīd nav tāds kā Polijai. Turklāt dažkārt trūkst arī veiksmes.”

Spēles beigu daļā Slovēnijas speciālists saņēma dzelteno kartīti. “Dabūju dzelteno kartīti par to, ka tiesnesis nedeva nereaģēja uz pārkāpumu pret Toberu. Iebildu, jo tas bija acīmredzams pārkāpums. Tobers bija izslēdzies no spēles, un bija bīstama piezemēšanās. Iepriekš kādu no kartītēm biju nopelnījis, būdams Sofijas Levski komandas treneris. Toreiz tā bija bija sarkanā kartīte.

Andris Vaņins valstsvienības rindās aizvadīja savu 100.spēli, par ko viņu pirms spēles apsveica Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs. Vaņina vārtiem lielākās briesmas radīja Minhenes Bayern uzbrucējs Levandovskis.

“Diezgan labi bijām izanalizējuši Levandovski, bet viņš ir viens no labākajiem uzbrucējiem pasaulē,” uz LETA jautājumu par to, kā Latvijas futbolisti grasījās cīnīties par Levandovska apturēšanu aizsardzībā, skaidroja Stojanovičs. “Bija doma, ka trīs centra aizsargiem jāatņem viņam vieta tajās zonās, kur viņš parasti darbojas. Tika prasīta komunikācija starp aizsargiem un pussargiem, lai atņemtu viņam vietu laukumā. Tomēr viņš ir gudrs spēlētājs, kurš atrod brīvo vietu laukumā. Turklāt reizēm viņam arī veicās, esot vajadzīgajā vietā vajadzīgajā brīdī.”

“Viens ir tas, ko gribu redzēt laukumā, otrs, - kas tur bija. Bija sašutums, ka īsās piespēles nesasniedza adresātu,” par brāķi savā komandā stāstīja Latvijas valstsvienības vadītājs. “Ir riskantās zonas, kurās nedrīkst kļūdīties. Ir zināms, kā tajās jāspēlē. Tomēr poļi šādās situācijās ir labāki. Šobrīd savādi mākoņi ir savilkušies pār Latvijas izlasi. Viena lieta ir spēles kvalitāte, cita – pārējās lietas.”

Laukuma centrā spēlēja Ritvars Rugins spēlēja, jo alternatīvas viņam nebija. “Raivis Jurkovskis pirms spēles palūdza atļauju aizbraukt pie ģimenes. Redzēju, ka viņš nevar pilnībā koncentrēties spēlei,” par Rugina izvēli centra pussarga pozīcijai stāstīja Stojanovičs. “Roberts Savaļnieks bija slims. Divi spēlētāji nevarēja spēlēt, un atlika vien Rugins šajā pozīcijā. Tā bija grūta diena gan spēlētājiem, gan treneriem. Turklāt pēc Rutkovska aizbraukšanas vairs nebija iespējas iekļaut komandas pieteikumā 23.spēlētāju, jo pieteikuma iesniegšanas laiks jau bija bija beidzies. Tas pats notiek, ja tiek gūtas traumas pirmsspēles vai spēles dienā. Tāpēc arī izsaucu vairāk futbolistu, nekā nepieciešams pieteikumam.”

Kopumā apmierināts ar rezultātu bija viesu vienības galvenais treneris Jeržijs Bžečeks: “Spēle bija interesanta. Sākumā tika ievēroti pirms spēles dotie taktiskie novēlējumi. Tomēr pēc 30.minūtes sākām spēlēt vaļīgāk. Rezultāts mūs apmierina. Tagad ātri jānokļūst mājās, jo svētdien jau ir cīņa ar Ziemeļmaķedoniju.”

“Liels gandarījums ir par trim punktiem un trim Levandovska gūtajiem vārtiem. Jūtamies relatīvi labi. Protams, zināms, ka šis bija relatīvi vājš pretinieks. Pirms spēles skatītāji domāja, ka būs pieci līdz septiņi gūtie vārti, taču galvenais ir trīs iegūtie punkti. Pirms mača ar Slovēniju varbūt nepietiekami novērtējām pretinieku un zaudējām viesos ar 0:2. Pirms mača pret Latviju tādas vaļības neatļāvāmies. Puiši nopietni trenējās. Atmosfēra ir laba, un mēs uzdevumu izpildījām.”

Nākamās spēles G apakšgrupā notiks svētdien, kad Polija uzņems Ziemeļmaķedoniju, bet Slovēnija – Austriju. Latvijas izlase otrdien izbraukumā tiksies ar Izraēlu.

Top komentāri

Anarchists
A
Es jau vairākus gadus atpakaļ teicu,ka Latvijā tā bumbas dauzīšanas ar kāju -spēle valsts līmenī nav nav vajadzīga.Ja nesanāk-tad nesanāk.Būtu to valsts naudu novirzījuši kaut vai hokeja izlasei,kura ir atdzīvojusies un savu iespēju robežās sitās pasaules elitē jau n-to gadu.LV futbolu spēlē 90% krievu un vēl kaut kādi čurkas.Vajag to kādam?Ja kādam vajag LV čempionātu futbolā-lai paši sametās,cik tur to kapostu vajag,un paši ari lai savā sulā vārās.Ja kāds latvietis pa īstam grib šo stulbo spēli spēlēt-ir taču iespējas jau -padsmit gadu vecumā maukt projām uz kaut kādām Vācijas,Itālijas,Spānijas futbola skolām-tāpat ,kā jaunie hokejisti to dara-laižot uz USA vai CAN.No hokejistiem vismaz ir atdeve.
mēms no sajūsmas
m
Nevar teikt, ka necīnījas. Nevar teikt, ka cīnījās. Neko nevar teikt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi