Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

UEFA bargi soda Krievijas futbola izlasi par līdzjutēju sarīkotajām nekārtībām

Krievijas futbola izlasei fanu sarīkoto nekārtību dēļ piešķirts nosacīts sešu punktu sods 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Kā ziņots, Krievijas futbola fani Eiropas čempionāta pirmajās dienās izcēlušies ar daudzām rupjībām. Jau nedēļas nogalē Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) paziņoja, ka izmeklēs notikušo, bet tagad piešķirti negaidīti smagi sodi.

UEFA lēmusi, ka Krievijas izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensības sāks ar -6 punktiem, tomēr šis sods ir nosacīts līdz nākamā kvalifikācijas cikla noslēgumam. Līdz ar to noprotams, ka Krievijai tomēr ir iespējams paglābties no šīm sankcijām.

Tāpat Krievijas Futbola savienībai (RFS) piešķirts 120 000 eiro (84 336 latus) liels naudas sods par nekārtībām tribīnēs Eiropas čempionāta pirmajā spēlē ar Čehiju.

Apelāciju par piešķirtajiem soda mēriem iespējams iesniegt trīs dienu laikā pēc rakstiska lēmuma saņemšanas.

Kā ziņots, UEFA pārstāvji izmeklēja notikumus stadionā Krievijas un Čehijas mača laikā, kad Krievijas līdzjutēji piekāva četrus čempionāta brīvprātīgos palīgus, tomēr Krievijas līdzjutēji tiek vainoti arī daudzos citos huligāniskos un pat rasistiskos nodarījumos.

Tāpat šīs spēles laikā par aizskarošiem atzīti Krievijas līdzjutēju izveidoti valsts karogi, uz kuriem izvietots uzraksts "Krievijas impērija", bet rasistiski tika aizvainots Čehijas izlases spēlētājs Teodors Gebre Selasi.

Savukārt pirms otrdienas spēles ar Poliju Krievijas līdzjutēji tribīnēs izkāra gigantisku baneri ar uzrakstu "Šī ir Krievija" angļu valodā.

Kā ziņots, Krievijas izlase Eiropas čempionāta A apakšgrupas pirmās kārtas spēlē piektdien ar 4:1 pārliecinoši pārspēja Čehiju. Savukārt otrajā mačā otrdien tā nospēlēja 1:1 ar Poliju.

Gan pirms, gan pēc otrās cīņas Varšavas ielās notika ievērojamas Krievijas un Polijas līdzjutēju sadursmes, kuru rezultātā tika arestēti vairāk nekā 180 cilvēki, bet slimnīcās nokļuva aptuveni 25.

Tāpat pēc gūtajiem vārtiem mačā ar Čehiju krievu līdzjutēji izmetuši vismaz divas raķetes.

Krievijas, Čehijas un Polijas izlases Eiropas čempionātā spēlē A apakšgrupā kopā ar Grieķiju.

Pēc divām kārtām Krievijas izlases kontā ir četri punkti, Čehija tikusi pie trijiem, Polijas rēķinā ir divi punkti, bet Grieķija izcīnījusi vienu punktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi