Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

UEFA Čempionu līga: Abiem Mančestras klubiem negaidīti zaudējumi

Spānijas futbola komandas Madrides Real, Atletico un Sevilla otrdien veiksmīgi sāka UEFA Čempionu līgas jaunās sezonas grupu turnīru, bet neveiksmes piedzīvoja Mančestras vienības United un City.

A apakšgrupā viens no Eiropas futbola grandiem Real ar 4:0 (1:0) savā laukumā sagrāva Ukrainas vienību Doņeckas Šahtar.

Rezultātu pirmajā puslaikā atklāja Francijas valstsvienības uzbrucējs Karims Benzemā, bet spēles gaita strauji izmainījās, kad 50.minūtē pēc otrā brīdinājuma laukumu bija jāatstāj Šahtar futbolistam Tarasam Stepaņenko.

Turpinājumā portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu astoņu minūšu laikā iesita divus 11 metru soda sitienus, bet savu kārtējo "hat-trick" noslēdza 81.minūtē ar trešajiem gūtajiem vārtiem.

Zīmīgi, ka Ronaldu četru dienu laikā guvis astoņus vārtus, jo nedēļas nogalē viņš izcēlās ar pieciem precīziem raidījumiem Spānijas čempionāta spēlē.

Ar 80 precīziem sitieniem Ronaldu atkal kļuvis par visu laiku rezultatīvāko UEFA Čempionu līgas spēlētāju. Viņš tagad par trim vārtiem apsteidz savu ilggadējo konkurentu Lionelu Mesi no otra Spānijas granda Barcelona, un paredzams, ka futbolistu sāncensība turpināsies arī šosezon, jo pašreizējā čempione no Barselonas savu pirmo spēli aizvadīs trešdien. 

"Nav jautājumu - Ronaldu tiešām ir labākais," uzsvēra Real galvenais treneris Rafaels Benitess. "Šodien nebijām spīdoši, neradījām daudz iespēju, tomēr bijām ļoti efektīvi."

Citā šīs apakšgrupas mačā Francijas spēcīgākā vienība Parīzes Saint-Germain savā laukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Zviedrijas spēcīgāko komandu Malmo, precīzi sitot argentīnietim Anhelam di Marijam un urugvajietim Edisonam Kavani.

Savukārt pret savas dzimtās pilsētas komandu šoreiz izcelties nespēja Saint-Germain uzbrukuma līderis Zlatans Ibrahimovičs.

C apakšgrupā drošu uzvaru guva arī otra Madrides komanda Atletico, kas ar 2:0 (2:0) izbraukumā pārspēja Turcijas vienību Stambulas Galatasaray. Abus vārtus jau pirmajā pusstundā iesita franču uzbrucējs Antuāns Grīzmans.

"Ļoti svarīgi uzvarēt pirmajā mačā. Mums joprojām vēl daudz jāstrādā, tomēr esam uz pareizā ceļa," stāstīja uzbrucējs.

Vēl vienā cīņā Portugāles vienība Lisabonas Benfica ar 2:0 (0:0) savā laukumā pārspēja sacensībās debitējošo Kazahstānas vienību Astana, vārtus gūstot Nikolasam Gaitanam un Kostam Mitroglu.

Savukārt trešo panākumu Spānijas vienībām guva Sevilla komanda, kas D apakšgrupas mačā ar 3:0 (0:0) pārspēja vēl vienu sacensību debitanti Menhengladbahas Borussia no Vācijas. Šajā mačā 11 metru soda sitienus realizēja francūzis Kevins Gameiro un Evers Banega no Argentīnas, bet punktu cīņai 84.minūtē pielika Ukrainas pussargs Jevhens Konopļanka.

Kopā uz Borussia vārtiem tika nozīmēti trīs 11 metru soda sitieni, bet otrajā mēģinājumā Gameiro kļūdījās.

"Neļāvām viņiem skatīties uz mūsu vārtiem, bet paši praktiski visu laiku devāmies pretinieku soda laukumā. Lieliska pirmā spēle," stāstīja Banega.

Tikmēr viena no centrālajām kārtas spēlēm bija otra D apakšgrupā, kurā Itālijas čempioni Turīnas Juventus ar 2:1 (0:0) izbraukumā apspēlēja Anglijas premjerlīgas otro spēcīgāko vienību Mančestras City.

Pēc spēlētas stundas bumbu savos vārtos ieraidīja Juventus pieredzējušais aizsargs Džjordžio Kjellīni, tomēr turpinājumā pagājušās sezonas sacensību finālistu Juventus sastāvā pa reizei izcēlās horvāts Mario Mandžukičs un spāņu uzbrucējs Alvaro Morata, izraujot uzvaru.

"Sāpīgi, jo nedomāju, ka bijām pelnījuši zaudējumu. Mums bija labākas iespējas un spēlējām labāk par Juventus," uzsvēra City galvenais treneris Manuels Pellegrīni. "Šī bija tipiska Čempionu līgas spēle - komandas neradīja daudz iespēju, tomēr mēs vairāk kontrolējām bumbu. Tā nav taktikas problēma, Juventus vienkārši iesita divus skaistus vārtus." Zīmīgi, ka Juventus izcīnīja pirmo uzvaru Anglijā kopš 1996.gada.

Mančestras neveiksmes turpinājās B apakšgrupā, kad otra šīs pilsētas vienība United izbraukumā ar 1:2 (1:1) piekāpās Nīderlandes spēcīgākajai vienībai Eindhovenas PSV.

41.minūtē vadību viesiem deva kādreizējais PSV fanu elks Memfiss Depajs, kurš Eindhovenu atstāja vien šovasar, bet tieši pirms pārtraukuma meksikānis Ektors Moreno panāca izlīdzinājumu. Savukārt 57.minūtē PSV rindās jau uzvaras vārtus iesita Lusiano Narsings.

Spēles sākumā mačs uz aptuveni desmit minūtēm tika apturēts, kad smagu traumu guva United komandas jaunais aizsargs Lūks Šovs, kuram pēc Moreno izklupiena tika konstatēts divkāršs kājas lūzums.

Vēl vienā cīņā Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA vienība ar rezultātu 0:1 (0:1) izbraukumā piekāpās Vācijas komandai VfL Wolfsburg. Cauņa iekļuva šīs spēles pieteikumā, bet laukumā neizgāja.

Vienīgos vārtus 40.minūtē iesita Vācijas izlases pussargs Juliāns Drakslers, kurš pagājušās sezonas bundeslīgas vicečempionei augusta pēdējā dienā pievienojās par 35 miljoniem eiro.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas izlozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies San Siro stadionā Milānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi