Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

UEFA Čempionu līga atsākas ar trim neizšķirtiem un Arsenal uzvaru

Pēc pusotra mēneša pārtraukuma otrdien atsākās prestižākais Eiropas futbola klubu turnīrs UEFA Čempionu līga, kur tika aizvadītas pirmās astotdaļfināla cīņas. Vienīgo uzvaru četrās spēlēs guva Arsenal futbolisti, bet pārējās cīņās fiksēti neizšķirti.

Intriģējošākais duelis notika Milānā, kur Itālijas A sērijas līderi Inter uzņēma Anglijas Premjerlīgas vadošo klubu Manchester United, kas ir arī pašreizējie Čempionu līgas trofejas īpašnieks. Lai arī mājinieki bija Inter futbolisti, krietni aktīvāki bija Manchester United spēlētāji, kuri izveidoja vairāk bīstamu momentu, taču nevienu no tiem nerealizēja. Arī laukuma saimniekiem neizdevās atslēgt britu komandas vārtsarga Edvīna van der Sāra vārtus un spēle noslēdzās ar neizšķirtu 0:0. Mančestrieši nepazīst zaudējumu rūgtumu jau 20 spēlēs pēc kārtas, kas ir Čempionu līgas rekords.

Rezultatīvākā spēle notika Madridē, kur vietējais Atletico uzņēma kaimiņvalsts komandu Porto. Jau spēles trešajā minūtē pēc argentīnieša Serhio Aguero piespēles rezultātu atklāja viņa tautietis Maksi Rodrigess, izvirzot vadībā Atletico. Arī turpmāk vārtus guva tikai dienvidamerikāņi - pirmā puslaika vidū brazīlietis Lisandru izmantoja mājinieku aizsargu kļūdu un izlīdzināja rezultātu, bet jau tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā Atletico atguva vadību, kad rezultatīvs bija Urugvajas izlases uzbrucējs Djego Forlans. Viesi otrajā puslaikā tomēr nesamierinājās ar šādu rezultātu un 72.minūtē Lisandru vēlreiz panāca līdzsvaru uz tablo. Atbildes spēlē Portugālē Porto, lai iekļūtu nākamajā kārtā pietiks arī ar neizšķirtu rezultātu 0:0 vai 1:1.

Divu futbola lielvalstu nacionālo čempionātu līderu divcīņā Francijas Lyon Olympique uzņēma Spānijas Barcelona. Par favorītiem uzskatītie barselonieši spēlēja krietni aktīvāk un izveidoja daudz vairāk bīstamu momentu, taču rezultātu jau septītajā minūtē ar lielisku soda sitienu no asa leņķa atklāja laukuma saimnieku pussargs Žuninju. Lionas futbolisti veiksmīgi izturēja viesu ofensīvu līdz pat otrā puslaika vidum, kad pēc stūra sitiena bumba atleca pie Barcelona uzbrucēja francūža Tjerī Anrī, kurš izlīdzināja rezultātu 1:1.

Vienīgā astotdaļfināla spēle, kurā tika noskaidrots uzvarētājs, notika Londonā, kur traumu novārdzinātais Arsenal uzņēma Itālijas Roma. Vienīgos vārtus guva nīderlandietis Robins van Persijs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, ko pats nopelnīja.

Atbildes spēles šajos pāros paredzētas 11.martā un ceturtdaļfinālā iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā. Rīt notiks pārējo astotdaļfināla pāru pirmās kārtas cīņas. Savā starpā tiksies Real Madrid - Liverpool, Chelsea - Juventus, Villareal - Panathinaikos un Sporting - Bayern.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

xcxc

Fergusons sarūgtināts par neizmantotajām iespējām uzvarēt Inter

UEFA Čempionu līga, astotdaļfināla 1.spēles

Inter (Itālija) - Manchester United (Anglija) 0:0 (0:0).

Atletico (Spānija) - Porto (Portugāle) 2:2 (2:1). Rodrigess (3.), Forlans (45.+2); Lopess (22., 72.)

Lyon (Francija) - Barcelona (Spānija) 1:1 (1:0). Žuninjo (7.); Anrī (67.)

Arsenal (Anglija) - Roma (Itālija) 1:0 (1:0). Van Persijs (37. – 11 m)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi