Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vācieši pagaidām netic futbola izlases panākumiem Eiropas čempionātā

Tikai viens no pieciem aptaujātajiem vāciešiem tic savas futbola izlases uzvarai nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, par to iepriekš skepsi paužot arī valstsvienības galvenajam trenerim Joahimam Lēvam.

YouGov institūta veiktajā aptaujā piedalījās 2057 vācieši, kuri pauda savu viedokli par Vācijas izlases sekmēm nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Tikai 21% no aptaujātajiem bija pārliecināts, ka Vācijas izlase spēs izcīnīt Eiropas čempionāta trofeju, bet nedaudz vairāk nekā puse (54%) bija pārliecināti, ka valstsvienība pat nespēlēs finālā.

Jau iepriekš savu skepsi pauda arī Lēvs, kurš atklāja, ka izlase patlaban ir pārbūves procesā, tāpēc tā nav pieskaitāma pie favorītēm.

Pirms pieciem gadiem Vācijas izlasei izdevās triumfēt Pasaules kausa izcīņā, bet kopš tā laika augstvērtīgus rezultātus vairs nav izdevies sasniegt, kā rezultātā, vairāku fanu acīs komandas prestižs ir pagaisis.

No aptaujātajiem 18% respondentu atklāja, ka kopš pērnā gada viņu interese par Vācijas izlasi ir sarukusi, bet vēl 14% neslēpa, ka viņus vispār neinteresējot komandas sniegums. Tikai pieci procenti aptaujāto norādīja, ka interese par Vācijas futbola valstsvienību pēdējos gados ir pieaugusi.

Lēvs savu amatu ieņem jau kopš 2006.gada, bet arī viņš fanu acīs ir zaudējis cieņu. 39% respondentu bija pārliecināti, ka pēc līguma beigām, kas noslēdzas pēc 2022.gada Pasaules kausa Katarā, speciālistam vajadzētu pamest savu posteni. Galveno treneri amatā turpmāk vēlējās redzēt vien 24% aptaujāto.

Vācija 1972., 1980. un 1996.gadā izcīnīja uzvaru Eiropas čempionātā. 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vācieši izcīnīja uzvaru savā apakšgrupā un finālturnīra grupu spēles aizvadīs Minhenes pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi