Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Verpakovskis: Necerējām izcīnīt čempionu titulu jau otrajā gadā

Liepājas futbola klubs necerēja izcīnīt Latvijas _SMScredit.lv Virslīgas _čempionu titulu jau otrajā pastāvēšanas gadā, sarunā ar aģentūru LETA norādīja vienības prezidents Māris Verpakovskis.

Kā zināms, Liepājas klubs pirmdien virslīgas mačā izbraukumā ar 4:0 pārspēja pastarīti Metta/Latvijas Universitāti, divas kārtas pirms turnīra beigām nodrošinot sev Latvijas čempionu titulu.

"Protams, sajūtas fantastiskas. Necerējām, ka tik ātri mums tas izdosies. Tas ir fantastisks rezultāts. Paldies līdzjutējiem, treneriem un spēlētājiem - vairāk vai mazāk viņi visi palīdzējuši mums kļūt par čempioniem. Galvenā panākumu atslēga bija tā, ka visi mēs bijām vienoti kā viena komanda, bijām labs kolektīvs," skaidroja Verpakovskis.

"Ieejot ģērbtuvē pirms spēles pret Metta/LU komandu, redzēju, ka daudzi futbolisti izmanto pretsāpju šprices. Visi saprata, cik šī spēle bija svarīga, neviens negribēja atlikt trīs punktus uz kādu nākamo spēli," atklāja kluba prezidents. "Futbolisti pirmdienas mačam bija ļoti labi sagatavojušies. Jau no pirmās minūtes varēja redzēt, ka visi grib uzvarēt, taču apzinājās, ka viegli nebūs."

Liepājas klubs tika dibināts 2014.gadā, pārņemot saistības jau no tobrīd likvidētās Liepājas metalurga vienības, kas pirms tam par Latvijas čempioni tika kronēta 2005. un 2009.gadā.

"Protams, mērķis bija uzvarēt un izveidot tādu komandu, kas varētu cīnīties par pirmo vietu, taču necerējām, ka tas notiks tik ātri," minēja Verpakovskis. "Pagājušajā gadā jau bija laba sajūta. Savukārt šīs sezonas vidū sapratām, ka varam pacīnīties par pirmo trijnieku, tāpēc arī izmantojām saukli "cīņā par medaļām". Iesākām ļoti labi sezonu."

"Lai izveidotu labu komandu, vajadzīgi trīs gadi. Mēs pat mazliet apsteidzām šo grafiku, jau otrajā gadā sasniedzot šādu rezultātu. Nevar teikt, ka viss tika sākts no tukšas vietas, taču sastāvs tika ļoti, ļoti atjaunināts ar daudziem jauniem spēlētājiem. Jau pirmajā sezonā izcīnītā ceturtā vieta bija ļoti labs rezultāts," norādīja Liepājas prezidents.

Šīs sezonas 22 mačos liepājnieki piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, kad maija beigās ar 0:1 piekāpās savai šīs sezonas sīvākajai konkurentei Rīgas Skonto.

"Sezona kopumā pagāja pozitīvi. Lai arī pērnās sezonas rezultatīvāko spēlētāju Jāni Ikaunieku atdevām citam klubam, priecē, ka mūsu komandā atkal ir bombardieris - Jāņa brālis Dāvis Ikaunieks. Priecē arī komandas sniegums, izaugām tieši kā komanda, kas rāda stabilāku sniegumu nekā pagājušajā gadā," pauda Verpakovskis. "Līdzjutēji mājas spēlēs dzina mūs uz priekšu arī šķietami bezcerīgās spēlēs. Tieši viņu dēļ daudzi punkti tika izcīnīt dueļu pēdējās minūtēs."

Verpakovskis atklāja, ka, lai arī klubs pārņēma parādsaistības no Liepājas metalurga, šobrīd visi naudas jautājumi ir atrisināti.

"Tiekam galā, parādu nav. Viss ir kārtībā. Varbūt sezonas beigas tagad būs mazliet grūtākas, taču zinu, ka izķepurosimies un visiem spēlētājiem tiks samaksāts. Uz šo brīdi klubam nekādu parādsaistību nav," skaidroja prezidents. "Mūs atbalsta gan sponsori, gan Liepājas pilsēta. Bez viņu palīdzības šo titulu izcīnīt būtu tiešām grūti."

Liepājai šosezon virslīgā atlikuši vēl divi mači - pret Ventspili un Daugavpili.

"Noteikti spēlēsim nopietni līdz sezonas beigām. Varbūt dažiem spēlētājiem, kam ir sakrājies lielāks nogurums un kas iznesuši lielāku slodzi uz sevis, dosim mazu atpūtu, lai varētu izārstēt arī gūtās mikrotraumas," stāstīja Verpakovskis.

"Iekšējā konkurence klubā ir augsta, ir vēl daudz spēlētāju aiz pirmā vienpadsmitnieka, kas varētu spēlēt un varētu cienīgi sevi parādīt."

Virslīgas kopvērtējumā Liepājai ir 49 punkti 22 spēlēs, kas ļāvis priekšlaicīgi nodrošināt titulu. Tai ar 39 punktiem 21 mačā seko Skonto, kas par diviem punktiem apsteidz 22 cīņas aizvadījušo Jelgavu. Par punktu mazāk ir ventspilniekiem, tiesa, viņiem viena spēle vēl ir rezervē.

Stabilu piekto vietu ar 18 punktiem ieņem Jūrmalas Spartaks, bet Daugavpils ar 14 punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, savukārt tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz Metta/LU, kas, visticamākais, aizvadīs pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi