Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Virslīgā atjaunots lieliskais četrinieks

Uzvara izbraukumā pār Jelgavu ar 2:1 un konkurenta Spartaka ieilgusī neveiksmju sērija ļāva _Liepājas metalurga_futbolistiem pakāpties Latvijas futbola virslīgas turnīra tabulā uz 4. vietu. Sākoties turnīra trešajam riņķim, ierastais «lielais četrinieks» atjaunots.

Sestdien titula pretendente Skonto viesos tikās ar ilgi bez uzvarām esošo FC Jūrmala. Rīdziniekiem pēc ilgās diskvalifikācijas izciešanas laukumā atgriezās lietuviešu uzbrucējs Tads Labuks, bet četru sakrāto brīdinājumu dēļ spēlē nevarēja piedalīties jūnija mēneša labākais virslīgas futbolists 17 gadus vecais uzbrucējs Valērijs Šabala. Skontieši neprata uzlauzt blīvo mājinieku aizsardzību, un spēle beidzās bez vārtu guvuma.

Skonto treneru korpuss un spēlētāji nevarēja būt apmierināti ar zaudētajiem diviem punktiem, sevišķi jau tāpēc, ka pirms ceturtdien paredzētās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas spēles izbraukumā pret Splitas Hajduk no Horvātijas gribējās uzlabot noskaņojumu ar uzvaru. Par spīti tam, ka rezultatīvs ir Šabala un ka centīgs ir Labuks, stabila snaipera trūkums Skonto šogad ir ļoti jūtams. Pēdējos gados šo nastu velkošā brazīlieša Nātana Žuniora komandā vairs nav un līdzvērtīgu aizstājēju nav izdevies atrast.

Vienīgā Latvijas komanda, kas piedalīsies UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā (trešdien viesos spēle pret Norvēģijas Molde), Ventspils gan uzlaboja sev noskaņojumu. Savā laukumā ar 2:0 pieveikts Spartaks, kura sastāvā gan sagaidīti jauni leģionāri, bet pret čempioniem debitēja tikai divi no četriem jaunpienācējiem.

Par mata tiesu un ne bez veiksmes palīdzības Liepājas metalurgs izbraukumā izrāva uzvaru pret lejasgala vienību Jelgavu, kas transfēru periodā zaudējusi vairākus savus līderus ar uzbrucēju Vladislavu Kozlovu priekšgalā. Liepājnieki mača gaitā 1000 līdzjutēju klātbūtnē nonāca iedzinējos pēc mājinieku labi noorganizēta pretuzbrukuma, bet prata atspēlēties un piecas minūtes pirms pamatlaika beigām panākt arī 2:1.

Kopvērtējumā 40 punkti (19 spēlēs) ir Daugavpils Daugavai, seko Skonto ar 36 (18), Ventspils - 33 (18) un Liepājas metalurgs ar 28 (16).  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi