Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Watford klubs ieinteresēts saglabāt pussargu Aleksandru Cauņu

Trīspadsmit dienu pēc pēdējās spēles Anglijas otrās spēcīgākās līgas kluba Watford sastāvā Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa vēl nezina, vai futbolista karjera Anglijā turpināsies. Viņš un Rīgas klubs Skonto cer, ka tā būs.Bumba Watford pusē Kreisās malas pussargs Cauņa joprojām ir Skonto īpašums un februārī tika izīrēts klubam Watford.

Īres līgums beigsies 31.maijā. Pēc Championship čempionāta, kurā Watford ieņēma 13.vietu 24 komandu konkurencē, Skonto gaida atbildi, vai Anglijas klubs Cauņu sastāvā vēlas saglabāt. Mutiski doti pozitīvi mājieni. Skonto tehniskais direktors Genadijs Karavajevs Dienai atzina: "Bumba ir Watford pusē. Cik zinu, viņi ir ieinteresēti. Ja gribēs pagarināt īri, būs jātaisa jauns līgums, bet ceram, ka pirks." Pērn par Cauņu interesējās Anglijas premjerlīgas klubs Sunderland. Klīda runas, ka Skonto par pussargu prasījis vairāk par pusotru miljonu latu. Visu cieņu Cauņas talantam, taču savā ziņā tā būtu kaķa pirkšana maisā. Taču gada laikā daudz kas mainījies. Cauņa kļuva par vienu no Skonto līderiem, palielinājās viņa loma izlasē, un pussargs nekrita ārā no sastāva arī Championship spēlēs.

Vai Watford jārēķinās ar līdzīgu cenu, Karavajevs nekomentēja. Viņš informēja, ka esot visai nopietna interese arī no cita Championship kluba. Nedrīkst arī izslēgt, ka būs jāatgriežas Skonto.

Par Watford nodomiem kluba preses daļā Dienai uzzināt neizdevās. Vadība pēc sezonas beigām devusies atpūtā. Preses sekretāre pieļāva, ka Skonto zinot vairāk.

Īsi, bet kodolīgi

Arī tā varētu raksturot Cauņam atvēlēto spēles laiku un sniegumu Watford komandā — piecās spēlēs vieni gūti vārti. Divās no tām Cauņa laukumā devās pamatsastāvā. "Treneris [Brendans Rodžers — bijušais slavenā Anglijas kluba Chelsea dublieru treneris; I.K.] pauda apmierinātību. Teica, ka atbilstu Championship līmenim un gribot mani paturēt, bet esot finansiālās problēmas. Runāšot ar sponsoriem un aģentu," Cauņa Latvijā atgriezās ar šādu informāciju.

Brendans Rodžers mudinājis spēlēt atraisītāk: "Teica, ka varbūt par daudz mēģināju bumbu saglabāt. Vairāk jāriskē, biežāk jāmēģina apspēlēt."

Pats futbolists Anglijā iespēto vērtē ar plus zīmi. "Guvu vārtus, labi aizvadīju divas spēles pamatsastāvā. Vēl trīs reizes laukumā nācu uz maiņu — spēlēju četras, piecpadsmit un divdesmit piecas minūtes. Arī rezerves komandā gāja diezgan labi. Guvu divus vārtus, spēlējot uzreiz pēc savainojuma izārstēšanas. Jā, nopelnīju sarkano kartīti, bet par to var diskutēt."

Aleksandrs gulējis zālienā pēc sadursmes, bet pretinieks uzkāpis uz savainotā ceļgala. Tiesnesis nereaģējis, un Cauņa "pašāvis" kāju pretinieka virzienā. Tas traktēts kā rupjība. Treneris šajā epizodē aizstāvējis Latvijas izlases pussargu.

Kāds Russian? Latvian!

Sadzīves apstākļi Cauņu apmierinājuši. Dzīvojis viesnīcā kopā ar igauņu aizsargu Andreju Stepanovu. Uz abiem bijis automobilis. Tikai kaitinājis, ka kluba biedri teikuši: "You two Russian. Teicu, kāds Russian? Latvian!" Aleksandrs dzimis Daugavpilī. "Gāju latviešu bērnudārzā un skolā. Esmu latvietis."

Latvietis, kurš grib spēlēt Anglijā! "Te tomēr ir baigā atmosfēra! Tādus līdzjutējus neesmu redzējis. Laikam mazāk par piecpadsmit tūkstošiem nevienā stadionā nav bijis. Pat svētkos nāk! Gribu Anglijā sevi pierādīt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Aleksandrs Cauņa (21)

Pozīcija: kreisās malas pussargs

Klubi: Rīgas Olimps (2005—2006), Rīgas Skonto (2006—2009; 56 spēles/7 vārti), Anglijas Watford (2009; 5/1).

Izlasē debitēja 2007.gada 2.jūnijā — 0:2 Rīgā ar Spāniju; 11 (1).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi