Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

2015.gada pasaules hokeja čempionāts notiks Čehijā

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā Ķelnē (Vācija) piektdien notikušajā balsojumā par 2015.gada pasaules čempionāta mājvietu tika izraudzīta Čehijas galvaspilsēta Prāga.Prāgas uzvara bija ļoti pārliecinoša, jo tā saņēma 84 balsis "par". Konkurente bija Ukrainas galvaspilsēta Kijeva, kas saņēma tikai 22 balsis.

"Mēs pie šī čempionāta prezentācijas strādājām trīs gadus. Pēdējoreiz čempionātu rīkojām 2004.gadā, ir laiks rīkot jaunu turnīru," izteicās Čehijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Martins Urbans. 2015.gada čempionāts notiks divās Čehijas pilsētās - galvaspilsētā Prāgā un Ostravā. Tieši šajās pilsētās notika arī 2004.gada čempionāts, toreiz sasniedzot visu laiku augstāko sacensību apmeklētību (552 097 skatītāji).Interesanti, ka Prāgā ir notikušas visvairāk spēļu pasaules čempionātu vēsturē (284). Pirmoreiz Prāgā čempionāts notika 1933.gadā.Galvenā būs O2 Arena, kurā ir 18 000 skatītāju vietu. Šī arēna tika uzbūvēta 2004.gada čempionātam un toreiz tās nosaukums bija Sazka Arena, tagad tā ir renovēta.Nākamā gada pasaules čempionāts notiks Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē, sacensības notiks laikā no 29.aprīļa līdz 15.maijam. Ukraina saglabājas labas izredzes sarīkot 2016.gada čempionātu, kura rīkošanai šī valsts jau ir pieteikusies. Vēl uz 2016.gada čempionātu pretendēs arī Dānija (Kopenhāgena un Herninga) un Slovēnija (Ļubļana).Kongresā arī tika izvēlētas nākamā gada pasaules čempionāta I divīzijā turnīru norises vietas. Grupu turnīri notiks Budapeštā (Ungārija) un Kijevā (Ukraina). Budapeštā cīņā par ceļazīmi uz augstāko divīziju sacentīsies Ungārija, Itālija, Japāna, Nīderlande, Koreja un Spānija, bet Kijevā - Ukraina, Kazahstāna, Polija, Lielbritānija, Lietuva un Igaunija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi