Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Blackhawks hokejisti ar uzvaru pēdējās minūtēs sāk Stenlija kausa izcīņas finālu

Čikāgas Blackhawks trešdien ar uzvaru sāka Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālu, panākumu gūstot pamatlaika pēdējās minūtēs.

Finālsērijas pirmajā mačā Blackhawks izbraukumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) pieveica Tampabejas Lightning, sērijā līdz četriem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1-0.

Dueļa rezultātu atklāja mājinieki no Tampabejas, kad piektajā minūtē vārtus guva Alekss Kilorns, bet turpinājumā vārti netika iemesti līdz pat pamatlaika izskaņai.

Blackhawks komandai rezultātu izdevās izlīdzināt 54.minūtē, kad to paveica somu uzbrucējs Teuvo Teravainens, bet nepilnas divas minūtes vēlāk uzvaru viesiem izrāva jau Antuāns Vermets.

"Tas ir kaut kas satriecošs. Centos izdarīt augstu metienu, un brīžiem notiek arī labas lietas," pēcāk pauda viens no uzvaras kaldinātājiem Teravainens.

Sērijas otrais mačs notiks sestdien Tampabejā.

Lightning komanda NHL izslēgšanas spēļu finālu sasniegusi otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Iepriekš Tampabejas vienībai Stenlija kausa finālā bija izdevies iekļūt 2004.gadā, kad tā arī izcīnīja hokeja prestižāko balvu.

Savukārt Blackhawks šis ir jau 13.fināls. Čikāgas klubs triumfējis pēdējos divos finālos, kuros tas piedalījies - 2010. un 2013.gadā. Zīmīgi, ka abās reizēs Blackhawks cīņā par titulu aizvadīja sešas cīņas.

Ar Lightning komandu pašlaik trenējas arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš gan šosezon vēl nav bijis pieteikts nevienam NHL mačam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi