Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Dinamo kārtējo reizi atspēlējas un pārliecinoši pieveic Traktor (VIDEO)

Pēdējo no četrām KHL regulārā turnīra spēlēm šajā izbraukuma sērijā ceturtdien aizvadīja Rīgas Dinamo hokejisti, kas Čeļabinskā ar rezultātu 5:2 pārspēja vietējo Traktor. Zīmīgi, ka kārtējo reizi pēdējo maču laikā dinamieši spēja atspēlēt vairāku ripu deficītu. Tā bija_ Dinamo _pirmā uzvara pamatlaikā kopš decembra vidus, kad ar 2:0 uzvarētie šie paši pretinieki.

Vārti un divas rezultatīvas piespēles uzvarētāju labā Polam Šehuram, pa vienam precīzam metienam arī Marselam Hosam, Krišjānim Rēdliham, Vitālijam Pavlovam un Marselam Haščākam, bet Mikam Indrašim divas rezultatīvas piespēles. Mīkaels Telkvists tika galā ar 22 pretinieku metieniem, bet viņu pa reizei pārspēja Andrejs Popovs un Jans Bulis.

Ar 75 punktiem 42 spēlēs Dinamo saglabā 4.vietu Rietumu konferencē, bet Traktor (60; 43) ir astotie Austrumos.

Spēles pirmās minūtes krietni aktīvāk aizvadīja mājinieki, regulāri apdraudot Mīkaela Telkvista sargātos vārtus, turklāt 5.minūtē pēc Džeimija Džonsona noraidījuma ieguva skaitlisko vairākumu. To veiksmīgi izturējuši, rīdzinieki paši tikai pie vairākuma, bet Traktor mazākumā spēja izveidot ārkārtīgi bīstamu uzbrukumu - Telkvists brīnumainā veidā tika galā ar Andreja Popova raidījumu. Tiesa, perioda izskaņā tas pats Popovs ar tālu un spēcīgu raidījumu atklāja rezultātu. Mājinieku spiediens turpinājās un trešdaļas pēdējās minūtē Jans Bulis aptuveni no tās pašas vietas guva otros vārtus - 0:2.

Otro periodu dinamieši sāka apņēmīgi, tomēr Māra Bičevska noraidijums ofensīvu piebremzēja. Nedaudz vēlāk vienu ripu tomēr izdevās atgūt - precīzi pēc teicamas partnera piespēles preuzbrukumā meta Vitālijs Pavlovs un 1:2. Vitālijam vārti jau otrajā mačā pēc kārtas. Vēl pusotru minūti vēlāk Marsels Hosa no vārtu priekšas jau šokēja mājiniekus - otrā ripa Gārneta sargātajos vārtos un deficīts pilnībā sadeldēts. Piedevām visai drīz otrais noraidījums mačā Traktor, tādējādi rīdzinieki tika pie iespējas panākt vadību - šoreiz gan nekā. Dinamo gan turpināja cīnīties un trešdaļas izskaņā pēc Krišjāņa Rēdliha pieslēgšanas uzbrukumam (un teicamas Indraša piespēles) guva arī trešos vārtus - 3:2! Trešdaļas priekšpēdējā minūtē noraidījumu izpelnījās Andris Džeriņš, tomēr rīdzinieki atlikušajā laikā noturējās.

Vēl 30 sekundes gan bija jāiztur arī trešā perioda sākumā, bet tas izdevās sekmīgi. Traktor, skaļo tribīņu mudināti, visiem spēkiem metās uzbrukumā, kamēr rīdziniekiem nācās vairāk domāt par to, kā nosargāt trauslo parsvaru. Lai kā centās mājinieki, kuri kādā no epizodēm trāpīja pa Telkvista sargāto vārtu stabu, spēles 49.minūtē Marsels Haščāks pēc pretinieku kļūdas panāca jau 4:2 Dinamo labā. Mača izskaņā Šehura ar teicamu metienu pārspēja Gārnetu arī piekto reizi, pieliekot punktu pārliecinošai uzvarai.

Nākošo spēli dinamieši aizvadīs 13.janvārī, kad savā laukumā centīsies revanšēties Vladivostokas Admiral par septembra beigās viesos piedzīvoto neveiksmi (0:3). Ja to ļaus ārsti, šajā spēlē uz ledus dosies arī Lauris Dārziņš, kurš pēc trīs sezonu prombūtnes atgriezies Dinamo sastāvā, parakstot līgumu uz vairākiem gadiem.

Pēc tam līdz 19.janvārim sekos vēl trīs mājas spēles, bet turpinājumā šomēnes četri mači jāaizvada izbraukumā.

KHL regulārais čempionāts. 2014.gada 9.janvāris. Čeļabinska, Ledus arēna Traktor

Čeļabinskas Traktor - Rīgas Dinamo 2:5 (2:0; 0:3; 0:2)

Vārti: 16:35 Popovs (Kondratjevs, Glinkins) 1:0; Bulis (Kontiola) 2:0; 26:41 Pavlovs (Šehura, Begovs) 2:1; 28:16 Hosa (Indrašis, Vilsons) 2:2; 36:58 K.Rēdlihs (Indrašis, Šehura) 2:3; 48:15 Haščāks 2:4; 58:15 Šehura (Kuzmenkovs, Haščaks) 2:5;

Vārtsargi: Maikls Gārnets - Mīkaels Telkvists

Metieni: 24-22

Soda minūtes: 4-10


Dinamo treneri šim mačam pieteica 21 hokejistu - divus vārtsargus, 6 aizsargus un 13 uzbrucējus. Laukumā devās aizsargs Rodrigo Laviņš, kā arī uzbrucēji Māris Bičevskis un Gunārs Skvorcovs, bet vārtus sargāja Mīkaels Telkvists.

No izbraukumā līdz atbraukušajiem spēlētājiem mačam netika pieteikti Māris Jučers, diskvalificētais Georgijs Pujacs, Jēkabs Rēdlihs, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs un Juris Upītis.

Rīgas Dinamo sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#36 Jakub Sedlacek);

Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #2 Rodrigo Laviņš - #33 Mat Robinson, #11 Kristaps Sotnieks - #9 Krišjānis Rēdlihs;

Uzbrucēji: #79 Vitālijs Pavlovs - #18 Kyle Wilson - #81 Marcel Hossa, #41 Jamie Johnson - #38 Paul Szczechura - #70 Miks Indrašis, #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #77 Marcel Hascak, #13 Gunārs Skvorcovs - #7 Rustams Begovs - #96 Māris Bičevskis, #10 Artūrs Kuzmenkovs.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo janvāri

03.01 Ufā ar Salavat Julaev 3:4 OT
05.01 Ņižņekamskā ar Ņeftehimik 2:1 OT
07.01 Magņitogorskā ar Metallurg 2:6
09.01 Čeļabinskā ar Traktor 5:2
13.01 Rīgā ar Admiral
15.01 Rīgā ar Metallurg (Nk)
17.01 Rīgā ar Sibirj
19.01 Rīgā ar Amur
22.01 Podoļskā ar Vitjaz
24.01 Maskavā ar Dinamo (M)
26.01 Kazaņā ar Ak Bars
28.01 Ņižņijnovgorodā ar Torpedo

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi