Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sabres ar Girgensonu noslēdz līgumu uz gadu par 2,5 miljoniem dolāru

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo Sabres ir pagarinājis līgumu ar Latvijas uzbrucēju Zemgu Girgensonu, noslēdzot viena gada līgumu 2,5 miljonu ASV dolāru vērtībā (2,29 miljoni eiro), otrdien paziņoja klubs.

29 gadus vecais Girgensons ir šobrīd visilgāk "Sabres" spēlējošais hokejists, kurš desmit sezonās kluba spēļu kreklā aizvadījis 625 spēles, no kurām pēdējās divās sezonās viņš bija kapteiņa palīgs.

Sezonas noslēguma preses konferencē martā spēlētājs izteica vēlmi palikt klubā.

Girgensons aizvadītajā sezonā 80 spēlēs sakrāja 18 rezultativitātes punktus (10+8), visvairāk no "Sabres" uzbrucējiem spēlējot mazākumā, uz ledus mazākumā pavadot 116 minūtes un 42 sekundes.

"Zemgus ir, es to tā sauktu, klusais līderis, dara savu darbu, bet rūpējas par saviem komandas biedriem, un komandas biedri rūpējas par viņu," aprīlī sacīja "Sabres" ģenerālmenedžeris Kevins Edamss.

"Viņš spēlē vienādi katrā spēlē. Viņa spēlē ir ļoti maz kritumu," piebilst Edamss.

Pirms 2021./2022.gada sezonas kopā ar Kailu Okposo Girgensons tika iecelts par komandas kapteiņa asistentu.

Kopš 2013.gada Girgensons NHL ir spēlējis tikai Bufalo komandā. Desmit sezonu laikā latvietis aizvadījis 625 regulārā čempionāta spēles, kas ir 13.rādītājs kluba vēsturē un sakrājis 174 (81+93) rezultativitātes punktus. "Sabres" šajā laikā ne reizi nav spējuši kvalificēties Stenlija kausa izcīņai.

Tāpat "Sabres" otrdien paziņoja par līguma pagarināšanu ar čehu uzbrucēju Lukašu Rousalu, kurš aizvadītajā sezonā debitēja komandas rindās NHL. DIvās spēlēs Rousals atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Ar 24 gadus veco čehu, kurš pagājušajā sezonā fārmklubā Ročestras "Americans" atzīmējās ar 56 (16+40) punktiem 76 spēlēs, kā arī 12 (5+7) punktiem 14 mačos Kaldera kausa izcīņā, noslēgts divvirzienu līgums uz diviem gadiem par kopējo summu 1,55 miljoni ASV dolāru (1,42 miljoni eiro).

Tikmēr Monreālas "Canadiens" uz gadu par 1,985 miljoniem ASV dolāru (1,82 miljoni eiro) pagarinājusi līgumu ar uzbrucēju Šonu Monahanu.

28 gadus vecais kanādietis Monreālas komandai pievienojās pagājušajā sezonā no Kalgari "Flames", kur aizvadīja karjeras pirmos deviņus gadus. Savainojuma dēļ uzbrucējs gan nospēlēja tikai 25 spēles, kurās tika pie 17 (6+11) punktiem.

2013.gada drafta sestais numurs kopumā NHL aizvadījis 681 regulārā čempionāta spēli, kurās ticis pie 479 (218+261) punktiem. Stenlija kausa izcīņā viņam 30 mačos 21 (10+11) punkti.

Papildināta no 9.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi