Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ābols: Mans uzdevums būs atrast balansu Dinamo spēlē

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas Dinamo jaunieceltais galvenā trenera vietas izpildītājs Artis Ābols ir pateicīgs vadībai par doto iespēju un gatavs palīdzēt komandai atraisīties, viņš sacīja sarunā ar portālu Diena.lv.

Kā zināms, pirmdien par galvenā trenera Pekas Rautakallio atlaišanu paziņoja a/s Dinamo Rīga valde, par viņa vietas izpildītāju ieceļot Ābolu. Rautakallio vadībā komanda 24 spēlēs izcīnīja tikai astoņas uzvaras, ar 23 punktiem šobrīd ieņemot 13.vietu Rietumu konferencē. Šobrīd KHL sācies starptautisko spēļu pārtraukums, kas ilgs līdz 14.novembrim.

„Šādas tādas izmaiņas spēles rokrakstā esam plānojuši, tomēr laika būs ļoti maz – pēc Latvijas izlases spēlēm, kur piedalīsies 15 Dinamo hokejisti, mums atliks tikai divas dienas, lai sagatavotos KHL mačiem. Savukārt par izmaiņām komandas sastāvā vēl pāragri spriest,” atzina Ābols. Latvijas hokeja valstsvienība 9. un 10.novembrī Rīgā tiksies ar Krievijas otro izlasi.

Ābola galvenais uzdevums šobrīd būšot atrast balansu komandas spēlē, tādējādi ļaujot spēlētājiem noticēt saviem spēkiem. „Puiši sastāvā nav tik slikti, kā to varbūt parāda rezultāti,” saka 39 gadus vecais speciālists, kurš visas četras iepriekšējās sezonas bijis Dinamo galveno treneru Juliusa Šuplera un Pekas Rautakallio palīgs. Viņam tā būs pirmā pieredze galvenā trenera amatā. Jautāts, vai nebiedē lielā atbildība, viņš atbild: "Tad jau nebija vērts sākt strādāt trenera amatā. Šobrīd ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē neviens nevar būt drošs par savu vietu, īpaši strādājot hokeja trenera amatā." 

Šopavasar Ābols bija viens no Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgiem Pasaules čempionātā, kurā valstsvienība izcīnīja 10.vietu.  

"Ābols līgas apritē ir piekto gadu. Visu šo laiku viņš vērojis līgā un katrā komandā notiekošo no iekšpuses, viņš pilnīgi un līdz galam pārzina KHL un kluba virtuvi," jauno vienības vadītāju aģentūrai LETA raksturoja Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. "Uzskatām, ka komandas nodošana Ābola rokās ir loģisks lēmums. Viņam ir dota iespēja pierādīt savu talantu. Domāju, ka laika gaitā pēc Ābola kā speciālista sāks tiekties arī citas komandas." Lai kļūtu par pilnvērtīgu galveno treneri, Ābolam sevi jāapliecina ar reāliem rezultātiem.

Nākošā spēle KHL regulārajā čempionātā rīdziniekiem paredzēta 14.novembrī, kad savā laukumā jātiekas ar Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas Ak Bars, bet vēl divas dienas vēlāk Rīgā viesosies Ņižņekamskas Ņeftehimik.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi