Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ābols: Vislabāk būtu atsākt ar trijiem punktiem

Novembra pārtraukumā atvilkuši elpu un pastrādājuši pie kondīcijas uzlabošanas, Rīgas Dinamo hokejisti trešdien ar spēli pret Astanas Baris atsāks spēlēšanu KHL čempionātā. Pirms sezonas otrā nogriežņa iespaidos padalījās Dinamo galvenais treneris Artis Ābols.

Novembra pārtraukumā izdevās padarīt visus ieplānotos darbus?

Es jau varu teikt, ka būtu gribējis, lai komanda pilnā sastāvā būtu bijusi kopā visu laiku, bet mums tas nav iespējams pēc definīcijas, jo šajā laikā vienmēr spēlē Latvijas izlase. Galvenais bija nedaudz atpūsties un pastrādāt, un to mēs arī izdarījām. Mums bija vienošanās ar izlases vadību, ka pusotru dienu viņi kandidātus atstās mūsu rīcībā. Ceru, ka tas bija pareizi darīts.

Pāris dienas spēlētājus nodarbinājāt «sausajos» treniņos olimpiskajā centrā…

Pirmo reizi izšķīrāmies par šādu soli. Nekad tas nebija darīts ne pie Šuplera, ne Pekas (Rautakallio). Vienmēr visu laiku treniņos ir bijis tikai ledus. Šoreiz padomājām, vai tiešām atkal būtu vērts divas dienas slidot tikai slidošanas pēc - veikt vienus un tos pašus vingrinājumus? Jā, arī slidošanai ir savs labums, arī tā var kondīciju uzlabot, bet šoreiz izlēmām kaut ko pamainīt - pastrādāt ar svariem un uz izturību ar skriešanu. Zināmā mērā, protams, riskējām, jo, pieskaitot klāt brīvdienas, spēlētāji gandrīz nedēļu nebija uz ledus. Piektdien atsākt ledus treniņus nebija viegli, vēl grūtāk bija sestdien, bet šodien (otrdien) parunāju ar spēlētājiem, viņi jau saka, ka ir okey, jau saprot, kur ripa, un kājas arī jau klausa. Vai rīkojāmies pareizi, pilnībā gan varēs secināt tikai pēc nākamajām spēlēm. Jau trešdien pret Baris būs jāskatās, kāda ir kustība laukumā.

Priekšā ir vēl viens saspringts spēļu cikls. Atsākt spēlēt būtu labāk pret spēcīgu pretinieku, kāds ir Baris, vai arī pret kādu KHL turnīra tabulas lejasgala komandu?

Vislabāk būtu atsākt ar trijiem punktiem. Šajā līgā ir iespēja jebkuru komandu uzvarēt un var arī ikvienam zaudēt. Mums tik tiešām priekšā ir saspringts cikls viena mēneša garumā, kura laikā būs jāaizvada 13 spēles. Tagad būs gandrīz vai atkārtotais sezonas starts. Veiksmīgi atsākt patiešām ir ļoti svarīgi, jo tas dotu labu starta grūdienu nākamajām spēlēm. Sekmīgs sākums arī ļautu atrauties no konkurentiem.

Pilnu interviju ar Rīgas Dinamo galveno treneri Arti Ābolu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi