Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ankipāns kļuvis par jauno Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeri

Bijušais Latvijas izlases hokejists Ģirts Ankipāns trešdien apstiprināts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeri.

Kā vēsta vienība, trešdien notikušajā padomes sēdē, nolemts nepagarināt līgumu ar galveno treneri Normundu Sējēju, kurš ilgstoši pildīja arī ģenerālmenedžera funkcijas.

Tiek ziņots, ka turpmāk Sējējs būs A/S Dinamo Rīga padomes priekšsēdētāja Jura Savicka padomnieks.

Sējējs bija rīdzinieku ģenerālmenedžeris kopš komandas dibināšanas 2008.gadā līdz 2012.gadam, kad uz vienu sezonu pārgāja strādāt Čehijas vienībā Prāgas Lev. Tobrīd viņu aizvietoja Juris Opuļskis. Pēc gada Sējējs atgriezās amatā un oficiāli tajā bija līdz pat šim brīdim, tomēr jau pagājušajā sezonā, kad Sējējs pildīja komandas galvenā trenera pienākumus, publiski nebija skaidrs, kurš oficiāli ir ģenerālmenedžeris, dažreiz Savickim paužot, ka šīs funkcijas pilda Opuļskis.

To, ka Rīgas Dinamo komandai būs jauns ģenerālmenedžeris, Savickis publiski atklāja jau pirms nedēļas, tāpat viņš iepriekš paudis, ka notiek pārrunas ar kanādieša Boba Hārtlija, kurš vada arī Latvijas valstsvienību, piesaistīšanu galvenā trenera amatam.

Ankipāns kā spēlētājs Latvijas izlasē piedalījās četros pasaules čempionātos, karjeru 2012./13.gada sezonā noslēdzot tieši Rīgas Dinamo rindās. Nākamās divas sezonas viņš pavadīja Rīgas komandas treneru kolektīvā, bet iepriekšējās divas sezonas bija Pētera Skudras palīgs Ņižņijnovgorodas Torpedo vienībā. Tāpat Ankipāns trenējis Latvijas U-20 hokeja izlasi un pērnā gada pasaules čempionātā bija pieaugušo izlases galvenā trenera Leonīda Beresņeva palīgs.

Kā vēstīts, Rīgas Dinamo savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pagaidām nav zināms, kurš nākamajā sezonā būs Rīgas Dinamo galvenais treneris.

 

Top komentāri

veltīgi?
v
Vai mironim pklāksteris var līdzēt?
Cipulis
C
Beidzot, beidzot atkal spēlēšu Rīgas Dynamo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi