Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atgūties no hokeja gavēņa

Muskuļu izrādīšana pirms galvenajām cīņām var ienest papildus latu federācijas kasē, jo uz arēnu atnāks vairāk līdzjutēju, taču pa lielo rēķinu jāstrādā tā, lai kājas būtu vieglas uz pasaules čempionāta spēlēm. Bet vai būs? Tas ir galvenais jautājums, kurš mudina interesi, redzot, cik neizteiksmīgi divas pārbaudes spēles pret Vāciju aizvadīja izlases kandidāti no Rīgas Dinamo.

Treneris Oļegs Znaroks pagaidām mierina, ka laika vēl gana un visam vajagot būt kārtībā. Pilnīgas pārliecības viņam arī nevar būt, jo šāda sagatavošanās kārtība tomēr ir pirmo gadu. Izlases kodols Rīgas Dinamo sastāvā pirmo reizi aizvadījis smagu sezonu KHL, pirmoreiz bijusi pāris nedēļu relaksācija ar sekojošiem divu nedēļu treniņiem atlētikas zālē.

Pagaidām ir skaidrs, ka dinamieši akūti izjūt ledus trūkumu. Pēc pirmās spēles pieredzējuši spēlētāji sūdzējušies par neierastu smagumu kājās. Tas būtu saprotams. Tikmēr no dažu hokeja speciālistu mutēm dzird piesardzīgus apgalvojumus, ka tik garš hokeja gavēnis, iztiekot bez ledus treniņiem, var dārgi atmaksāties. Principā gatavošanās esot sākusies gandrīz vai no nulles.

Redzot kā dinamieši, atklāti sakot, mokās uz ledus, var vaicāt, kam šajā sagatavošanās stadijā spēles ar Vāciju bija nepieciešamas. No vienas puses - lai nezaudētu spēles garšu, bet no malas izskatījās, ka, tādā kondīcijā spēlējot, var tikai iegūt apetītes zudumu pret hokeju. No psiholoģiskā aspekta grūti izvērtēt šo spēļu lietderību.

Vācieši varbūt vēlreiz stiprināja pārliecību, ka Latvija ir pa zobam (vāciešiem zaudējām arī PČ Kanādā pēdējā spēlē), bet varbūt šī pārliecība pāries pašpārliecinātībā, ja Latvija uz diviem zaudējumiem uzliks lielizmēra sāpes mierinošu plāksteri Bernē. Šāds scenārijs būs iespējams, ja abu komandu ceļi krustosies otrā posma spēlēs.

Līdzjutējiem uz smagnēju izlases sniegumu jāorientējas arī nākamajās divās spēlēs ar Franciju. Šonedēļ slodzes tiks palielinātas. Paredzu, ka vēl divu neveiksmju gadījumā skeptiķu armija krasi vairosies.

Par mierinājumu vajadzētu kalpot izlases pārbaudes spēļu statistikai. Tajās reizēs, kad pārbaudes spēlēs izlase izcēlusies ar labu gatavību, pasaules čempionātā hokeja grandi nav plucināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi