Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
"Sauso" uzvaru Avangard komandai nodrošināja vārtsargi Dominiks Furhs (att.) un Oļegs Šilins, kuri atvairīja 21 viesu mesto ripu

Bārtuļa Admiral cieš smagu sagrāvi, nonākot zaudējuma attālumā no sezonas beigām

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas Admiral ceturtdien cieta smagu neveiksmi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīra jeb Gagarina kausa Austrumu konferences ceturtdaļfināla piektajā spēlē, kamēr nākamo kārtu sasniedza pašreizējā līgas čempione Magņitogorskas Metallurg, kā arī divkārtējā čempione Kazaņas Ak Bars.

Admiral ceturtdien viesos ar rezultātu 0:6 (0:3, 0:2, 0:1) kapitulēja Omskas Avangard, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 2-3. Līdz ar to tai nākamajās divās spēlēs jāizcīna uzvaras, lai tiktu konferences pusfinālā un izvairītos no sezonas beigām.

Admiral spēles pirmajā 17 minūtēs ielaida trīs ripas, ko Igora Bobkova sargātajā cietoksnī iemeta Vladimirs Sobotka, Jūnass Ānelevs un Vitālijs Meņšikovs. Otrajā periodā Bobkova vietā stājās Ņikita Serebrjakovs, taču arī viņš kapitulēja trīs reizes, precīzi metot Deividam Būtam, Iļjam Mihejevam un Danilam Faizuļinam.

"Sauso" uzvaru Avangard komandai nodrošināja vārtsargi Dominiks Furhs un Oļegs Šilins, kuri atvairīja 21 viesu mesto ripu. Lielāko daļu mača nospēlēja Furhs, kuru deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām nomainīja Šilins.

Bārtulis šajā spēlē laukumā bija 22 minūtes un 19 sekundes, kas bija lielākais laiks starp abu komandu laukuma spēlētājiem. Viņam atvēlētajās minūtēs latvietis trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un bloķēja vienu metienu.

Bārtulis piecās Gagarina kausa spēlēs atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt regulārajā čempionātā viņš 53 spēlēs guva divus vārtus un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Sērijas sestā spēle notiks sestdien Vladivostokā. Regulārajā sezonā Avangard izcīnīja otro vietu konferencē, kamēr Admiral guva septīto vietu.

Tikpat smagu zaudējumu ceturtdien pamanījās piedzīvot Ķīnas vienība Pekinas Kuņluņ Red Star, kas viesos ar 2:8 (1:3, 0:2, 1:3) kapitulēja pērnās sezonas čempionei Magņitogorskas Metallurg un sērijā zaudēja ar 1-4, noslēdzot savu debijas sezonu. Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Daniss Zaripovs un Jans Kovāržs, bet pa reizei precīzi bija Sergejs Mozjakins un Jaroslavs Kosovs. Tikmēr Pekinas vienībai ar vārtu guvumiem palīdzēja Tommi Taimi un Jaroslavs Ališevskis.

Pēc šī mača Pekinas vienības galvenais treneris Vladimirs Jurzinovs paziņoja par atkāpšanos no amata.

Tāpat nākamo kārtu sasniedza 2009. un 2010.gada sacensību čempione Kazaņas Ak Bars, kas mājās ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Ufas Salavat Julajev un sērijā uzvarēja ar 4-1. Šeit rezultātu 16.minūtē atklāja Fjodors Malihins, 52.minūtē izlīdzinājumu panāca Zahars Arzamascevs, bet uzvaras vārtus pagarinājuma devītajā minūtē guva Jirži Sekāčs, kurš ātrajā uzbrukumā izcēlās brīdī, kad abām vienībām laukumā bija pa četriem spēlētājiem.

Savukārt pagarinājums bija nepieciešams mačā, kurā Kazahstānas komanda Astanas Baris viesos ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pieveica Čeļabinskas Traktor. Pamatlaikā precīzi bija Konstantīns Puškarjovs (Baris) un Artjoms Borodkins (Traktor), bet uzvaras vārtus pagarinājuma 11.minūtē iemeta kanādietis Martēns Senpjērs, kurš ar precīzu metienu izcēlās ātrajā uzbrukumā.

Šeit tagad Baris komanda izvirzījusies vadībā ar 3-2, turklāt nākamā spēle notiks tās laukumā.

Ja Avangard komanda uzvarēs savā sērijā, tā konferences pusfinālā tiksies ar Ak Bars, bet Admiral uzvaras gadījumā Bārtuļa pārstāvētā vienība sacentīsies ar Magņitogorskas Metallurg.

Rietumu konferencē jau noskaidroti pusfināla pāri - Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas Dinamo principiālā duelī tiksies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Sanktpēterburgas SKA, bet regulārā čempionāta uzvarētāja Maskavas CSKA duelēsies ar Jaroslavļas Lokomotiv, kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas Dinamo savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi