Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Beļavskis: Visi apzinās šīs spēles nozīmi

Ārēji mierīgs, jo spēlētāji nedrīkst manīt nervozitātes pazīmes. Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis otrdienas rīta treniņā uz ledus nebija. Pienācis pie apmales, Beļavskis apspriedās ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu un pēc tam atbildēja uz medijiu jautājumiem.

"Nedaudz jau nervozēju, taču pašreizējā situācijā līdz spēlei ir svarīgi saglabāt mieru. Nekāda traģēdija nav notikusi. Visi ļoti labi apzinās šīs spēles nozīmi." Pasaules čempionātā Prāgā Latvijas hokeja izlase otrdien pulksten 17.15 pēc Latvijas laika spēlēs ar Franciju. Vietas saglabāšanai elitē ir jāizcīna vismaz viens punkts. Tas nozīmē, ka Latvija var arī zaudēt papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā.

Atšķirībā no iepriekšējās spēles ar Austriju, šoreiz jau Latvijas spēlētājiem spēku atjaunošanai ir priekšrocības attiecībā pret konkurentiem. Francija pirmdien aizvadīja vēlo vakara spēli, kurā zaudēja Zviedrijai ar 2:4. Latvijas spēlētājiem ir bijušas divas brīvdienas. "Saprotam, ka Francijas hokejistiem nebūs tik daudz spēka, jo viņi vakar vēlu beidza savu spēli. Tomēr tik un tā rēķināmies, ka būs smaga spēkošanās, jo Francija vienmēr spēlē aktīvi. Bīstami ir viņu pretuzbrukumi," norādīja Beļavskis. Latvijas spēlētājiem vajadzēs būt gataviem pārgrupēties, ja uzbrukuma laikā tiks pazaudēta ripa.

Francijas izlases vārtus, visticamāk, sargās Kristobals Iē, par spīti tam, ka spēlē ar Zviedriju mača 44. minūtē pēc ielaistās ceturtās ripas viņš tika nomainīts. "Iē itin bieži nosēžas uz ledus, tāpēc vajadzēs censties trāpīt vārtu augšējos stūros. Mūsdienu hokejā jebkuram vārtsargam pa tiešo iemest ir diezgan sarežģīti. Piekodināsim, lai Francijas vārtu priekšā būtu kustība. Metiena brīdī kādam no uzbrucējiem vajadzēs censties aizsegt vārtsargam redzamība," skaidroja Beļavskis.

Treneri ir izlēmuši, ka pirmajā uzbrucēju trijniekā kopā ar Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu spēli iesāks Roberts Bukarts. Rīta treniņa beigu daļā Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts un aizsargs Krišjānis Rēdlihs, izveidojuši trijstūri, atstrādāja metienus bez ripas apstādināšanas. "Ceram, ka šī maiņa dos pienesumu skaitliskajā vairākumā," treneru vēlmi atklāja Beļavskis.

Otrajā maiņā spēlēs: Daugaviņš – Džeriņš – Dārziņš, trešajā: Indrašis – Bērziņš – Saulietis, ceturtajā: Cipulis – Ābols – Skvorcovs. Aizsargu pārus veidos: K. Rēdlihs – M. Jass, Sotnieks – Galviņš un M. Širokovs – Cibuļskis. Vārtus sargās Edgars Masaļskis. Spēlei tiks pieteikti arī aizsargs Jānis Andersons un uzbrucējs Koba Jass.

Latvijas izlase PČ visās četrās iepriekšējās savstarpējās spēlēs Franciju ir uzvarējusi. Šosezon visās trijās pārbaudes spēlēs pārāki bija Francijas hokejisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi