Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Beresņeva piespiedu eksperimenti pirms spēlēm ar Vāciju

Traumu dēļ turpinās meklējumi optimālajiem maiņu virknējumiem. Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ar jauniesauktiem spēlētājiem uz Arēnas Rīga ledus uzņems Vācijas izlasi. Piektdien pulksten 19.30 un sestdien plkst. 17.00. Tiešraides LTV7 kanālā.

Šonedēļ izlases treniņiem pievienojās aizsargi Jānis Andersons un Renārs Demiters (abi sezonu aizvadīja Slovākijas klubā HKM Zvolen), kā arī vārtsargs Elvis Merzļikins, kuram vajadzības gadījumā būšot jābūt gatavam doties laukumā - sākumsastāvā vārtos stāsies Edgars Masaļskis.

"Mums nav pašmērķa uzvarēt pārbaudes spēlēs. Galvenais ir slīpēt taktiku, sniegumu, spēles zīmējumu, izpildīt laukumā norādījumus," galvenos uzdevumus pirms gaidāmajiem mačiem uzskaitīja valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs.

Pagājušajā nedēļā pārbaudes mačos ar Baltkrieviju bija diezgan daudz iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču tās netika izmantotas. Pēc spēlēm Beresņevs atzina, ka skaitliskā vairākuma noslīpēšanai ir vēl laiks un pie tā strādāts arī šonedēļ. "Skaitliskā vairākuma realizācija ir diezgan sarežģīta. Tur vispirms nepieciešama individuālā meistarība, otrkārt - saspēlētība. Taču ne vienmēr pretinieks spēlē ļauj izdarīt to, kas gatavots treniņā. Bet mēs pie šī komponenta strādājam katru dienu."

Šonedēļ kļuva zināms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt divi pieredzējuši aizsargi Georgijs Pujacs un Krišjānis Rēdlihs. Lauztas ribas dēļ šonedēļ netrenējās Aleksandrs Jerofejevs, kuram gan vajadzētu būt ierindā nākamajā nedēļā. Spēlēs ar Vāciju trīs aizsargu pāri tiks lipināti pēc principa - viens pieredzējis un viens ar mazāku atbildīgu spēļu pieredzi. Renāram Demiteram un Jānim Andersonam tiks dots, visticamāk, liels spēles laiks pāros attiecīgi ar Gunti Galviņu un Kristapu Sotnieku. Iespējams, tieši mačos ar Vāciju izšķirsies, kurš no diviem - Andersons vai Demiters - nopelnīs biļeti uz Maskavu un kura vietā ierindā atgriezīsies Jerofejevs, jo pārējie aizsargu virknējumi palikuši nemainīgi. Tāpat kā otrais uzbrucēju trijnieks Miķelis Rēdlihs - Andris Džeriņš un Roberts Bukarts. Vēl gan no aizsargiem izlases rīcībā ir Oskars Cibuļskis, kuram ir neliels savainojums.

Visu Iļjas Poļakova rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Vācijas hokeja izlases sastāvā pret Latviju spēlēs divi NHL hokejisti: Tobiass Draizaitls (Oilers, 72 spēles, 19 vārtu un 32 piespēles) un Tobiass Rīders (Coyotes, 82 spēles, 14+23)
Pasaules čempionātā Latvija spēlēs A grupā Maskavā, bet Vācija - B grupā Sanktpēterburgā. Abu komandu ceļi var krustoties tikai izslēgšanas spēlēs
Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā Vācijas izlase ir 13., bet Latvija - 10. vietā. Abu komandu pēdējā savstarpējā spēlē 2015. gada PČ Prāgā ar 2:1 pārāki bija vācieši
Pēdējā pārbaudes spēlē Vācija atspēlējās no 0:2 un pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja Zviedriju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi