Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Bilsmā: Girgensonam ar jauno Aikelu ir lieliska sadarbība uz ledus

Latvietis Zemgus Girgensons un Nacionālās hokeja līgas (NHL) pagājušā gada jauno spēlētāju izvēles drafta otrais numurs Džeks Aikels lieliski sadarbojas uz ledus, tāpēc vismaz pagaidām viņi spēlēs vienā uzbrucēju virknējumā, atzina Sabres kluba galvenais treneris Dens Bilsmā.

"Gan Girgensons, gan Aikels labi pietur ripu. Brīžos, kad tā atrodas pie Girgensona, bet Aikels atrodas 15-18 metrus aiz viņa, pretinieki koncentrējas uz latviešu uzbrucēju, nevis hokejistu, kurš atrodas savā aizsardzības zonā. Taču, pateicoties Aikela ātrumam, viņš spēj nokļūt līdz pretinieku vārtiem daudz ātrāk, nekā sāncenši to sagaida," radio stacijai WGR 550 skaidroja Bilsmā. "Līdz ar to Girgensons spēj veiksmīgi piespēlēt savam pāriniekam Aikelam, kuru pretinieki atstājuši brīvu."

"Tāds hokejists kā Girgensons, kurš tik labi pietur ripu, ir lielisks pārinieks Aikelam, jo prot izmantot savu ātrumu. Līdz ar to Girgensons ar šo jauno hokejistu vēl kādu laiku spēlēs kopā," piebilda Bilsmā.

Kā zināms, pagājušās nedēļas sākumā Girgensons atgriezās laukumā pēc vairāku spēļu izlaišanas savainojuma dēļ, turklāt pirmajā duelī pamanījās gūt divus vārtus. Tas gan neglāba Sabres no zaudējuma ar 3:6 Ņujorkas Rangers vienībai.

Girgensons šosezon 42 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, kā arī izpelnījies negatīvu lietderības koeficientu -2.

Tikmēr Aikels 50 cīņās ticis pie 16 vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat jaunais hokejists izpelnījies NHL aizvadītās nedēļas trešās spožākās zvaigznes godu.

Iepriekšējā mačā Sabres pirms nedēļas ar 3:2 apspēlēja Otavas Senators vienību, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju. Bufalo klubs nu uzvarējis piecās no pēdējām deviņām spēlēm. Pēc mača ar Senators vienībai bija neliels pārtraukums, jo līgā tika aizvadīta Visu zvaigžņu spēle.

"Uzskatu, ka šis bija viens no labākajiem pārtraukumiem, kāds mums jebkad ir bijis. Hokejisti treniņa pirmajās 35 minūtēs jutās svaigi, spēka pilni un ļoti cītīgi trenējās," Bilsmā citē portāls Buffalohockeybeat.com.

Sabres šosezon 50 aizvadītos mačos izcīnījusi 44 punktus un pašlaik ieņem priekšpēdējo, septīto, vietu Atlantijas divīzijā. Savukārt Austrumu konferencē Sabres ieņem 14.pozīciju, apsteidzot Toronto Maple Leafs un Kolumbusas Blue Jackets. No izslēgšanas spēļu robežas Sabres atpaliek par 11 punktiem, taču kluba hokejisti vēl joprojām cer, ka viņi varētu pacīnīties par Stenlija kausu.

"Mūsu mērķis paliek nemainīgs - vēlamies iekļūt izslēgšanas spēlēs," norādīja vienības uzbrucējs Markuss Folinjo. "Ģērbtuvēs hokejistiem ir lieliska motivācija, neviens nevēlas padoties."

Nākamo cīņu Bufalo klubs aizvadīs trešdien, kad izbraukumā spēkosies ar Monreālas Canadiens vienību. Zīmīgi, ka Canadiens vēl decembra sākumā bija visas līgas līdere, bet pašlaik Austrumu konferencē atrodas tikai 12.pozīcijā. Iepriekšējās astoņās spēlēs Monreālas komanda piedzīvojusi septiņas neveiksmes.

Šosezon Sabres komandai līdz regulārā čempionāta beigām atlikušas 32 spēles.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Hokejs

    Vairāk Hokejs


    Basketbols

    Vairāk Basketbols


    Futbols

    Vairāk Futbols


    Teniss

    Vairāk Teniss


    Volejbols

    Vairāk Volejbols


    Motoru sports

    Vairāk Motoru sports


    Vieglatlētika

    Vairāk Vieglatlētika


    Riteņbraukšana

    Vairāk Riteņbraukšana


    Ziemas sports

    Vairāk Ziemas sports


    Citi

    Vairāk Citi