Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bļugers: Man vieta Pitsburgas Penguins komandā nav garantēta

Lai arī Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers nupat vienojās ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Pitsburgas Penguins par divu gadu vienvirziena līgumu, vieta vienībā viņam nav garantēta, uzsvēra spēlētājs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 24 gadus vecais Bļugers ar Penguins parakstījis divu gadu līgumu, bet vienas sezonas alga uzbrucējam būs 750 000 dolāru (667 000 eiro).

"Ir lieliski, ka varu parakstīt līgumu un zināt, ka būšu daļa no komandas arī turpmāk," NHL mājaslapā citēts Bļugers, kurš pirms tam šovasar bija ierobežoti brīvais aģents. "Jau kādu laiku pie tā strādājām. Pagāja kāds laiks, kamēr varēju pēc drafta tikt līdz šejienei, bet, nonākot šeit, viss bijis lieliski."

Penguins klubs Bļugeru izraudzījās 2012.gada NHL draftā ar kopējo 52.numuru, bet pēc tam viņš uzsāka studijas Minesotā, spēlējot Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā. Vēlāk viņš sāka profesionāļa karjeru un veiksmīgi spēlēja Amerikas Hokeja līgā (AHL), bet NHL uzbrucējs debitēja iepriekšējā sezonā.

Bļugers norādīja, ka juties nomākts, kad uz NHL regulāri izsaukti citi spēlētāji, nevis viņš. Tā vietā viņš iemācījās koncentrēties tikai uz savu sniegumu un ticēja, ka ilgais darbs beidzot atmaksāsies.

"Viss bija atkarīgs no manis. Protams, vēlējos NHL nonākt ātrāk, bet tā nu tas notika. Domāju, man paveicās spēlēt ar vairākiem hokejistiem AHL čempionātā, ar kuriem kļuvu par labiem draugiem. Tur pamatīgi izaugu kā hokejists," neslēpa Bļugers.

Vēl 2016./17.gada sezonā Bļugers AHL komandas Vilksbāres/Skrentonas Penguins rindās 54 spēlēs guva septiņus vārtus, bet nākamajā sezonā viņa kontā bija jau 21 vārti 70 mačos. Savukārt šī gada 29.janvārī, izpelnoties izsaukumu uz NHL, viņš AHL bija guvis 21 vārtus vien 45 spēlēs.

Savus pirmos vārtus NHL čempionātā Bļugers guva jau ar pirmo metienu pirmajā mačā 30.janvārī pret Tampabejas Lightning. Kopumā viņš 28 spēlēs guva sešus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

"Lai arī pavadīju komandā vien divus trīs mēnešus, tas bija brīnišķīgs laiks. Puiši bija lieliski. Protams, vairākus hokejistus zināju jau no AHL komandas, bet tiku pie iespējas spēlēt arī daudz minūšu un ar laiku jutos arvien komfortablāk," uzsvēra Latvijas uzbrucējs. "Lai pielāgotos, man bija nepieciešamas 10-15 spēles. Uztraucos tikai par ripas iemešanu zonā un skriešanu tai pakaļ. Pēcāk spēle manās acīs pamazām kļuva lēnāka, un jau varēju pieturēt ripu un veidot saspēli. Domāju, ka ar laiku sāku spēlēt labāk."

Pēc sezonas sezonas NHL Bļugers devās palīgā Latvijas izlasei, lai piedalītos jau trešajā pasaules čempionātā pēc kārtas. Viņam turnīrā bija iespaidīgs uzvarēto iemetienu īpatsvars - 62,7%.

"Ja godīgi, nemaz nedarīju neko citādāku no ierastā. Pielāgojos un sāku uzvarēt vairāk. Tā mana pārliecība auga. Turnīrs bija īss, tāpēc spēju saglabāt ritmu, un lielākoties man iemetienos klājās labi," apmierināts bija Bļugers.

Savukārt pēc sezonas beigām Bļugers esot paņēmis nedēļu ilgu atvaļinājumu un ar draudzeni devies uz Itāliju, kā arī pavadījis laiku Latvijā. Tagad viņš jau ir atgriezies ASV.

Lai arī Penguins kluba vadība jau norādījusi, ka Bļugers ir nostabilizējies kā NHL hokejists, viņš negrasoties gulēt uz lauriem - viņš esot apņēmies turpināt smagi strādāt.

"Tas, ka esmu parakstījis vienvirziena līgumu, nenozīmē, ka man vieta komandā ir garantēta. Man joprojām ir jādemonstrē labs sniegums," kaujinieciski noskaņots bija Bļugers. "Es šobrīd tam gatavojos, lai būtu pilnībā konkurētspējīgs jau uz pirmssezonas treniņnometni un lai komandā iegūtu arvien lielāku lomu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi