Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Bostonas Bruins panāk izšķirošo spēli Stenlija kausa finālā

Bostonas Bruins komanda svētdien panāca izšķirošo spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā. Bruins hokejisti finālsērijas sestajā mačā viesos ar 5:1 (1:0, 0:0, 4:1) apspēlēja Sentluisas Blues, sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 3-3.

Tādējādi šī gada Stenlija kausa ieguvējs tiks noskaidrots trešdien Bostonā.

Uzvarētājs svētdienas mačā tika izšķirts trešajā periodā, kurā viesi guva četrus vārtus. Vēl cīņas devītajā minūtē vadībā Bruins komandu izvirzīja Breds Maršāns, bet 43.minūtē Brendons Kerlo panāca 2:0. Savukārt 51.minūtē Bostonas vienība pēc Kārsona Kulmena precīzā raidījuma izvirzījās vadībā jau ar 3:0, kamēr nepilnas divas minūtes vēlāk vienus vārtus "Blues" labā atguva Raiens O'Reilijs, ar vārtiem izceldamies jau trešajā mačā pēc kārtas.

Tie gan izrādījās vienīgie Blues vārti šajā mačā, turklāt pēc tam vēl pa vārtiem Bruins labā guva Davids Pastrņāks un Zdeno Hāra, kurš 58.minūtē ripu raidīja jau tukšā pretinieku "cietoksnī".

Bruins rindās teicamu maču aizvadīja somu vārtsargs Tūka Rasks, kurš atvairīja 28 sāncenšu metienus.

Šī būs pirmā reize kopš 2011.gada, kad Stenlija kausa čempions tiks noskaidrots izšķirošajā - septītajā - spēlē. Zīmīgi, ka tolaik trofeju ieguva tieši Bruins, kas tai bija līdz šim pēdējais triumfs šajā turnīrā.

Bruins ir seškārtēja NHL čempione, iepriekšējo reizi Stenlija kausā uzvarot pirms astoņiem gadiem. Savukārt Blues Stenlija kausa finālā atgriezusies pēc 49 gadu pārtraukuma un tīko pēc savas pirmās trofejas.

Blues ir vienīgā komanda no pirmās līgas paplašināšanās 1967.gadā, kas nav tikusi pie Stenlija kausa. Savās pirmajās trīs finālsērijās Blues zaudēja visās 12 spēlēs.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas Capitals, kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas Golden Knights, pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi