Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Čehijas hokejisti pirmie iekļūst pasaules čempionāta finālā

Čehijas izlases hokejisti kā pirmie iekļuvuši pasaules čempionāta finālā. Sestdien pusfinālā viņi pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 pārspēja Zviedrijas hokejistus un cīnīsies izšķirošajā spēlē par zelta medaļām pirmo reizi kopš 2006.gada. Plkst.19 pēc Latvijas laika sāksies otrais pusfināla mačs Krievija – Vācija.

Spēles sākumā Čehijas hokejistus pievīla daudzie noraidījumi. Gandrīz minūti viņi ar lielām grūtībām izturēja trijatā pret pieciem pretiniekiem, bet mazliet vēlāk, spēlējot četratā, zaudēja pirmos vārtus. Ar atkārtotu metienu no tuvas distances ripu vārtos izdevās iebakstīt Johanam Harju.Turpinājumā mazliet vairāk ripu kontrolēja Čehijas izlase, bet sāncenši ļoti precīzi aizstāvējās un labu brīdi bīstamākas situācijas izveidojās pie Vokouna sargātajiem vārtiem. Tomēr trešdaļas izskaņā čehiem izdevās panākt izlīdzinājumu – tālu aizsarga Tomaša Mojziša raidījumu zviedru vārtsargs Jonass Gustavsons nespēja tvert.Otrās trešdaļas sākumā uz vairāku Zviedrijas hokejistu noraidījumu rēķina iniciatīvu pārņēma Čehijas izlase, taču, izturējuši mazākumā, zviedri guva otros vārtus. Pirmais vārtu priekšā pie atlēkušās ripas bija Andreass Enkvists – 2:1. Brīdi vēlāk Vokouns divreiz dažu sekunžu laikā ar veiksmes palīdzību izglāba savu komandu no trešo vārtu zaudējuma un līdz perioda beigām zviedri vēl vairākas reizes bīstami apdraudēja viņa vārtus pretuzbrukumos.Kā jau bija gaidāms, trešajā trešdaļā teritoriāls pārsvars piederēja Čehijas izlasei, kurai bija nepieciešams gūt vārtus. Taču čehi bieži kļūdījās piespēlēs un bīstamu momentu pie Gustavsona vārtiem nebija daudz.Perioda vidū saspringto atmosfēru vēl nervozāku padarīja ļoti apšaubāms Jāgra noraidījums, pēc kura uz ledus no tribīnēm lidoja dažādi priekšmeti. Tikko kā čehu zvaigzne atgriezās laukumā, viņam bija laba iespēja izlīdzināt rezultātu, taču no tuvas distances viņš nespēja pārspēt zviedru vārtsargu.Tuvojoties pamatlaika beigām, Čehijas valstsvienības spiediens pieauga, jau nepilnas divas minūtes līdz beigām laukumā devās sestais laukuma spēlētājs, un astoņas sekundes līdz finālsirēnai Karels Rahūneks ar ļoti spēcīgu metienu vārtu augšējā stūrī panāca neizšķirtu 2:2.Uz šī panākuma fona čehi turpināja uzbrukt, un papildlaika sākums pagāja ar izteiktu viņu pārsvaru. Tikai pagarinājuma otrajā pusē zviedriem izdevās izlīdzināt spēli un izveidot pāris bīstamus momentus pie Vokouna vārtiem. Taču uzvaras vārtu guvumam vienalga tuvāk bija Čehijas hokejisti.

Pēcspēles metienu sērijā veiksme uzsmaidīja čehiem. Lukašs Kašpars un Jans Mareks savus metienus realizēja, bet Tomašs Vokouns, neticis galā ar Linusa Umarka raidījumu, atvairīja Magnusa Juhansona un Tonija Mortensona mēģinājumus.

Kā zināms, arī ceturtdaļfinālā Čehijas izlase svinēja uzvaru pēcspēles metienu sērijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules čempionāts, pusfināls

Zviedrija – Čehija 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1)

Vārti: 8:29 Harju (Karlsons, Umarks, vair.) – 1:0, 17:28 Mojzišs (Kašpars, Rolineks) – 1:1, 31:25 Enkvists (Mortensons, Ekmans-Larsons) – 2:1, 59:52 Rahūneks (Vorāčeks, Klepišs) – 2:2, 70:00 Mareks (p.m.) – 2:3
Metieni: 35 - 33
Soda min.: 10 - 12

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi