Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Celtnieks Peka Rautakallio

Pusotru mēnesi Somijas speciālists Peka Rautakallio lipinājis sastāva virknējumus un uz tāfeles zīmējis shēmas, cenšoties savas idejas saprotami novadīt līdz spēlētājiem. Zināmā mērā Rautakallio ir celtnieks, kurš būvē māju pēc saviem ieskatiem. Jautājums tikai, vai ar piegādātajiem materiāliem izdosies uzsliet somu kotedžu.

Elastīgums visvairāk būtu nepieciešams Dinamo būvobjektā. Nu nebūs nekad Aleksandrs Ņiživijs ala Jarko Rūtu, kurš gatavs pa labi un pa kreisi izmētāt visus, kas stāsies viņam ceļā uz vārtiem. Agresivitāte hokejā ir nepieciešama, taču jāņem vērā spēlētāju auguma parametri un vecums. Ginta Meijas un Andra Džeriņa spēles rokrakstu vēl var izmainīt un, iespējams, arī vajag izmainīt, turpretī Ņiživijam uzspiest spēka rezervju tērēšanu pie apmalēm nebūtu prātīgi.

Objektivitāte arī nenāktu par ļaunu. Ja šķietami cietākais materiāls (Landmarks vai Luseniuss) vēl nav ieguvis nepieciešamo stingrību, tad varbūt lietderīgāk ir izmantot lētākos, bet konkrētajā brīdī ne sliktākos materiālus (Bukarts vai Štāls). 

Dislokācijas vietai būvniecībā arī ir liela nozīme. Ja māja jāceļ Piemaskavas Čehovā, kur mazākās nobīdes no normas var izraisīt pamatīgu satricinājumu, tad varbūt nākotnes vārdā darboties ar mērenākiem instrumentiem, nevis cirvi un āmuru.

Pacietība ir gandrīz vai galvenā celtniecības panākumu ķīla. Neveiksmju sērijas gadījumā tā būs nepieciešama treneriem un spēlētājiem, lai izturētu psiholoģisko spiedienu, bet visvairāk jau uzraudzības komisijai Skanstes ielā. Tomēr, ja redzams, ka celtne sašķiebjas kā Pizas tornis un iztaisnošanās vairs nav paredzama, tad gan
laikam vajadzētu skatīties jauna būvdarbu vadītāja virzienā. Lai pavasarī visi varētu saukt: «Mēs cēlām, cēlām un uzcēlām!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi