Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ceturtdaļfināls - kas to lai zina?

Šī ir sabalansētāka komanda. Nebūs tik izteiktu līderu kā Dārziņš vai Karsums, bet kopējais līmenis ir augsts - pirms sava pēdējā turnīra Latvijas izlases galvenā trenera amatā Teds Nolans nežēlojās par iecirstajiem robiem sastāvā. Viņš uzsvēra pozitīvās iezīmes, piemēram, spēcīgo vārtsargu līniju un pilnvērtīgu sagatavošanās posmu 2014. gada pasaules čempionātam.

Pēc pēdējā treniņa Ozolniekos Nolans Dienai atzina, ka šī izlase neesot salīdzināma ar komandu, kas spēlēja olimpiādē Sočos. «Tās ir divas pilnīgi atšķirīgas komandas. Tomēr, ja mēs atceramies, kas bija pirms gada, kad gatavojāmies pasaules čempionātam, tad tagad esam daudz labākā situācijā.» Šādu apgalvojumu Nolans pamatoja ar ilgāku un rūpīgāku sagatavošanās posmu, lai gan pats izlases darbā iesaistījās tikai pagājušās nedēļas vidū Bratislavā. Pie pozitīvajām izmaiņām sastāvā Teds Nolans minēja divu pieredzējušo spēlētāju Herberta Vasiļjeva un Aleksandra Ņiživija iekļaušanos komandā, salīdzinot ar pagājušā gada sastāvu. Treneris pauda gandarījumu par pārbaudes spēļu bilanci (4 uzvaras un 4 zaudējumi), taču atgādināja, ka šīm spēlēm tomēr nav lielas nozīmes. Pārbaudes spēļu ciklā galvenais esot bijis pārliecināties, kuri var un kuri vēl nevar spēlēt pasaules čempionātā.

«Vārtsargu līnija, iespējams, ir labākā, kopš es strādāju Latvijas izlasē,» pie šāda secinājuma ir nonācis Nolans. Situācija pēdējā postenī pilnīgi noteikti esot labāka nekā pirms gada. Uzbrukumā izveidotas puslīdz līdzvērtīgas maiņas. «Sastāvā ir spēlētāji ar labiem auguma parametriem un spēlēšanai nepieciešamo enerģiju. Viņi ir gatavi smagi strādāt un konkurēt tajā līmenī. Jā, dažiem pietrūkst tik augsta līmeņa spēļu pieredzes, taču iepriekšējos gados tas nav bijis šķērslis, lai šie spēlētāji sevi labi apliecinātu. Der atcerēties, kā pirms pāris gadiem izlasē iekļāvās Miks Indrašis, pērn - Kristers Gudļevskis. Cerams, ka šogad to pašu atkārtos Roberts Lipsbergs.»

Visu rakstu un plašu informāciju par pasaules čempionātu atradīsiet piektdienas laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi